Διατροφή

20 τροφές και ποτά που βοηθούν στο φούσκωμα

20 τροφές και ποτά που βοηθούν στο φούσκωμα

Το φούσκωμα είναι ένα κοινό πρόβλημα που προκαλείται συχνά από θέματα όπως η δυσκοιλιότητα ή τα υπερβολικά αέρια.

Επιπλέον, αυτό που τρώτε και πίνετε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το φούσκωμα και άλλα πεπτικά προβλήματα.

Ευτυχώς, πολλά συστατικά έχουν αποδειχθεί ότι προάγουν την κανονικότητα, αποτρέπουν την κατακράτηση υγρών και ενισχύουν την υγεία του εντέρου, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή του φουσκώματος.

Εδώ είναι 20 τροφές και ποτά που μπορούν να βοηθήσουν με το φούσκωμα.

1. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι εξαιρετικά θρεπτικά , περιέχουν καλή ποσότητα φυλλικού οξέος και βιταμίνες C και K σε κάθε μερίδα.

Είναι επίσης πλούσια σε κάλιο, ένα απαραίτητο μέταλλο που εμπλέκεται στη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών και στα επίπεδα νατρίου για την πρόληψη της κατακράτησης νερού.

Επιπλέον, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες κινούνται αργά μέσω του πεπτικού σας συστήματος για να υποστηρίξουν την κανονικότητα και να βοηθήσουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και του φουσκώματος.

2. Αγγούρι

Τα αγγούρια περιέχουν περίπου 95% νερό, καθιστώντας τα εξαιρετικά για την ανακούφιση από το φούσκωμα.

Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε υγρά.

Αυτό μπορεί να αποτρέψει την κατακράτηση νερού και να ανακουφίσει το φούσκωμα που προκαλείται από την αφυδάτωση .

3. Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι γεμάτο με προβιοτικά, έναν ευεργετικό τύπο βακτηρίων που παίζει βασικό ρόλο στην υγεία του εντέρου.

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, τα προβιοτικά μπορεί να βελτιώσουν τη συχνότητα και τη συνοχή των κοπράνων για την προώθηση της κανονικότητας.

Επιπλέον, τα προβιοτικά έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το φούσκωμα και την κοιλιακή διάταση που προκαλείται από καταστάσεις όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS), μια κοινή διαταραχή που επηρεάζει το παχύ έντερο.

4. Μούρα

Τα μούρα όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα.

Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Τα βατόμουρα , για παράδειγμα, περιέχουν σχεδόν 8 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι (150 γραμμάρια).

Η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εντέρου και να μαλακώσει τα κόπρανα σας για να αποτρέψει τη δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα .

5. Πράσινο τσάι
dark green tea in a cup

Το πράσινο τσάι είναι μια εξαιρετική επιλογή για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να αποτρέψετε την κατακράτηση υγρών.

Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά όπως η επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), η οποία μπορεί να εξουδετερώσει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και να μειώσει τη φλεγμονή στο σώμα σας. .

Το πράσινο τσάι περιέχει επίσης καφεΐνη, μια ένωση που διεγείρει την κίνηση του πεπτικού συστήματος και δρα ως φυσικό καθαρτικό για την υποστήριξη της κανονικότητας. 

Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να μειώσει το φούσκωμα14 ).

6. Σέλινο

Το σέλινο είναι ένα θρεπτικό λαχανικό που περιέχει περίπου 95% νερό.

Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, το σέλινο περιέχει μαννιτόλη, ένα είδος αλκοόλης ζάχαρης που μαλακώνει τα κόπρανα για να προάγει την κανονικότητα τραβώντας νερό στο πεπτικό σύστημα.

Επιπλέον, η ρίζα του λαχανικού θεωρείται φυσικό διουρητικό .

Αυτό σημαίνει ότι αυξάνει την παραγωγή ούρων για να αφαιρέσει το υπερβολικό νερό και το νάτριο από το σώμα σας, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του φουσκώματος.

7. Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα βότανο που είναι γνωστό για την ικανότητά του να καταπραΰνει την πεπτική δυσφορία.

Για παράδειγμα, μερικές έρευνες δείχνουν ότι το τζίντζερ θα μπορούσε να επιταχύνει την κένωση του στομάχου για να αποτρέψει το φούσκωμα και τα αισθήματα πληρότητας .

Περιέχει επίσης ένα ένζυμο που ονομάζεται zingibain, το οποίο βοηθά στη διάσπαση της πρωτεΐνης πιο αποτελεσματικά για την υποστήριξη της υγιούς πέψης.

8. Κομπούχα
kombucha in a glass with straw

Η Kombucha είναι ένα είδος ποτού που έχει υποστεί ζύμωση που συνήθως παρασκευάζεται από μαύρο ή πράσινο τσάι.

Όπως και άλλες τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, είναι πλούσιο σε προβιοτικά και μπορεί να προάγει την υγεία και την κανονικότητα του εντέρου. 

Μπορεί επίσης να σας κρατήσει ενυδατωμένο και να συμπιέσει περισσότερα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη φλεγμονή στην καθημερινή σας διατροφή για να σας βοηθήσει να νικήσετε το φούσκωμα.

9. Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι δημοφιλείς για τη γεύση, τη φορητότητα και την ευκολία τους.

Είναι επίσης εξαιρετικά θρεπτικά και εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, με 3 γραμμάρια φυτικών ινών που βρίσκονται σε 1 μέτρια (118 γραμμάρια) μπανάνα.

Επιπλέον, είναι πλούσια σε κάλιο , ένα θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει μια υγιή ισορροπία υγρών.

Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να αποτρέψει το φούσκωμα και την κατακράτηση νερού.

10. ΠαπάγιαΗ παπάγια είναι ένα είδος τροπικού φρούτου γνωστό για τη γλυκιά γεύση και την απαλή, κρεμώδη υφή του.

Δεν έχει μόνο υψηλή περιεκτικότητα σε νερό αλλά παρέχει επίσης άφθονες φυτικές ίνες σε κάθε μερίδα.

Περιέχει επίσης ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη , το οποίο βοηθά το σώμα σας να διασπάσει τα αμινοξέα.

Αυτό ενθαρρύνει την υγιή πέψη και μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το φούσκωμα στον κόλπο ( 28 ).

11. Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, παρέχοντας σχεδόν 3 γραμμάρια σε κάθε μερίδα 1 φλιτζάνι (134 γραμμάρια).

Περιέχει επίσης μια καλή ποσότητα ινουλίνης , ενός τύπου πρεβιοτικών ινών που βρίσκεται σε μια ποικιλία τροφών.

Μελέτες δείχνουν ότι η ινουλίνη μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του εντέρου και να αυξήσει την κανονικότητα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του φουσκώματος και της δυσκοιλιότητας.

12. Βρώμη
oatmeal with apples and berries

Η απόλαυση ενός μπολ με πλιγούρι το πρωί μπορεί να είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να καταπολεμήσετε το φούσκωμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή η βρώμη είναι γεμάτη με φυτικές ίνες, με 4 γραμμάρια σε κάθε μερίδα 1/2 φλιτζάνι (40 γραμμάρια).

Επιπλέον, περιέχουν έναν συγκεκριμένο τύπο ινών που ονομάζεται βήτα γλυκάνη , η οποία έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες..

13. Ανανάς

Ο ανανάς είναι ένα τροπικό φρούτο που έχει μια σοβαρή γροθιά όσον αφορά τη διατροφή, με άφθονη βιταμίνη C, μαγγάνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β σε κάθε μερίδα .

Ο ανανάς περιέχει επίσης βρομελίνη , ένα ένζυμο που χρησιμοποιείται από καιρό στην παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία πεπτικών διαταραχών.

Σε ορισμένες μελέτες, η βρομελίνη έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά τη φλεγμονή, η οποία βελτιώνει προβλήματα όπως το φούσκωμα και το πρήξιμο.

14. Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται συχνά για να λαμπρύνει τα κάρυ, τις σούπες και τα συνοδευτικά.

Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται κουρκουμίνη , η οποία έχει μελετηθεί εκτενώς για τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της.

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, η κουρκουμίνη μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία του εντέρου και να μειώσει τα συμπτώματα του IBS, συμπεριλαμβανομένων των αερίων, του φουσκώματος και της δυσκοιλιότητας.

15. Κινόα

Εάν αισθάνεστε φούσκωμα μετά την κατανάλωση τροφών όπως ζυμαρικά, κράκερ και ψωμί, η αλλαγή σε δημητριακά χωρίς γλουτένη όπως η κινόα, μπορεί να αξίζει μια δοκιμή.

Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν γλουτένη μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα όπως φούσκωμα σε άτομα με κοιλιοκάκη και ευαισθησία στη γλουτένη σε μη κοιλιοκάκη.

Η κινόα είναι επίσης πλούσια σε πολλές άλλες ευεργετικές ενώσεις όπως φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση του φουσκώματος — ακόμα κι αν δεν κάνετε δίαιτα χωρίς γλουτένη .

16. Μήλα

Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο υποστηρίζει μια υγιή ισορροπία υγρών και σας βοηθά να παραμένετε ενυδατωμένοι.

Επιπλέον, είναι γεμάτα φυτικές ίνες, με σχεδόν 5 γραμμάρια σε μόλις 1 μέτριο (200 γραμμάρια) μήλο.

Συγκεκριμένα, τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ένα είδος διαλυτής ίνας που ονομάζεται πηκτίνη , η οποία μπορεί να επιταχύνει την κίνηση των τροφών καθώς περνάει από το πεπτικό σας σύστημα για να αντιμετωπίσει τη δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα .

17. Ραβέντι
raw bunches of rhubarb

Αν και συχνά προστίθεται σε γλυκά όπως πίτες, κέικ και πατατάκια, το ραβέντι δεν είναι φρούτο. 

Μάλλον, είναι ένα λαχανικό γνωστό για τους ζωηρούς βρώσιμους μίσχους του.

Το ραβέντι περιέχει μια ένωση που ονομάζεται σεννοσίδη. 

Αυτή η ένωση αναστέλλει τη μεταφορά νερού από τον αυλό στην αγγειακή πλευρά του παχέος εντέρου, ενεργώντας ως φυσικό καθαρτικό για την τόνωση των κινήσεων του εντέρου.

Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών, με πάνω από 2 γραμμάρια φυτικών ινών σε κάθε φλιτζάνι (122 γραμμάρια) μίσχου ραβέντι .

18. Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο είναι ένα δημοφιλές φρούτο πλούσιο σε πολλά βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες και κάλιο.

Περιέχει επίσης ακτινιδίνη, ένα ένζυμο που φαίνεται ότι βελτιώνει την πέψη και επιταχύνει την κένωση του στομάχου σε ορισμένες μελέτες σε ζώα (51Αξιόπιστη πηγή52Αξιόπιστη πηγή).

Ως εκ τούτου, αρκετές μελέτες υποδεικνύουν ότι το ακτινίδιο θα μπορούσε να ωφελήσει πολλά πεπτικά προβλήματα και να βοηθήσει στη μείωση του φουσκώματος, του πόνου στο στομάχι και της δυσκοιλιότητας.

19. Τσάι μέντας

Το τσάι μέντας είναι ένα τσάι από βότανα που χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία μιας σειράς πεπτικών παθήσεων.

Το έλαιο μέντας, συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και αντιμετωπίζει τα συμπτώματα του IBS όπως πόνο στο στομάχι, δυσκοιλιότητα και φούσκωμα. 

Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μυϊκών σπασμών στο στομάχι και τα έντερα, τα οποία θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη του φουσκώματος.

Τούτου λεχθέντος, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί εάν τα οφέλη του ελαίου μέντας ισχύουν και για το τσάι μέντας.

20. Μάραθος
raw fennel on a cutting board

Στενά συνδεδεμένο με λαχανικά όπως τα καρότα, το σέλινο και ο μαϊντανός, ο μάραθος είναι ένα φυτό γνωστό για τη χαρακτηριστική του γεύση που μοιάζει με γλυκόριζα.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι μελέτες δείχνουν ότι ο μάραθος και οι σπόροι του έχουν αντισπασμωδικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών του εντερικού σας σωλήνα για να προσφέρει ανακούφιση από αέρια και φούσκωμα.

Λειτουργεί επίσης ως διουρητικό για την αύξηση της παραγωγής ούρων και τη μείωση της κατακράτησης νερού .

Άλλοι τρόποι για την πρόληψη του φουσκώματος

Εκτός από την ενσωμάτωση ορισμένων από τα τρόφιμα και τα ποτά που αναφέρονται παραπάνω στην καθημερινή σας διατροφή, πολλές άλλες στρατηγικές μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του φουσκώματος.

Για αρχή, φροντίστε να τρώτε αργά και να μασάτε καλά το φαγητό σας. 

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας αέρα που καταπίνετε για να αποτρέψετε τη συσσώρευση αερίων.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν επίσης ότι η λήψη συμπληρωμάτων όπως προβιοτικά ή πεπτικά ένζυμα θα μπορούσε να είναι ευεργετική.

Για να προσδιορίσετε εάν ορισμένα τρόφιμα προκαλούν πεπτικά προβλήματα, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο παρακολούθησης της πρόσληψης τροφής σας.

Για παράδειγμα, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζυμώσιμους ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλεςFODMAPs ) – όπως φασόλια, γαλακτοκομικά προϊόντα και σκόρδο – προκαλούν πεπτικά συμπτώματα όπως αέρια και φούσκωμα σε μερικούς ανθρώπους..

Άλλα συστατικά που προκαλούν συνήθως φούσκωμα είναι:

-οι αλκοόλες ζάχαρης,

-τα σταυρανθή λαχανικά,

-τα ανθρακούχα ποτά και,

-η μπύρα.

Είναι επίσης σημαντικό να κοιμάστε πολύ και να γυμνάζεστε, καθώς μελέτες δείχνουν ότι τόσο η στέρηση ύπνου όσο και η σωματική αδράνεια μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και να επιδεινώσουν προβλήματα όπως το φούσκωμα.

Τέλος, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να προσδιορίσετε εάν έχετε ευαισθησίες στα τρόφιμα ή άλλες υποκείμενες παθήσεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στο φούσκωμα, όπως το IBS.

Η κατώτατη γραμμή

Το φούσκωμα είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από μια σειρά παθήσεων.

Πολλά τρόφιμα και ποτά μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του φουσκώματος μειώνοντας τη δυσκοιλιότητα, ανακουφίζοντας τη φλεγμονή και υποστηρίζοντας μια υγιή ισορροπία υγρών.

-Το να μασάτε καλά την τροφή σας,

-να λαμβάνετε ορισμένα συμπληρώματα και,

– να προσδιορίζετε εάν ορισμένα συστατικά συμβάλλουν στα πεπτικά σας προβλήματα μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση από το φούσκωμα.

Εάν τα συμπτώματά σας είναι σοβαρά ή επιμένουν, σκεφτείτε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για εξατομικευμένες συστάσεις και θεραπεία.

Σύνδεσμος  για την δημοσίευση: https://www.healthline.com/nutrition/foods-that-help-with-bloating?

Διατροφή

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Οι αγκινάρες, μπορεί να μην αποτελούν από τα πιο αγαπημένα φαγητά ωστόσο θα πρέπει να γίνει γνωστό πως  είναι γεμάτες βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και πολύτιμα φυτοχημικά συστατικά που καταπολεμούν ασθένειες. “Η καρδιάς της αγκινάρας είναι μαλακιά και σαρκώδης. Αλλά τα πέταλα και οι μίσχοι του φυτού είναι εξίσου νόστιμα και θρεπτικά. Δεν είναι τόσο δύσκολο […]

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας
12.02.2024

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40
09.02.2024

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου
08.02.2024

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση
08.02.2024

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

Ιατρεία Advanced Derma: Όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής στις πιο προσιτές τιμές – Βοtox, laser & υαλουρονικό από τη γιατρό Χ.Ζησίμου
07.02.2024

Ιατρεία Advanced Derma: Όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής στις πιο προσιτές τιμές – Βοtox, laser & υαλουρονικό από τη γιατρό Χ.Ζησίμου

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι καρδιακοί παλμοί μας είναι φυσιολογικοί ή κάτι δεν πάει καλά; «Αν κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στο Ίντερνετ, θα βρείτε αρκετές πηγές που αναφέρουν ότι οι φυσιολογικοί παλμοί για τους ενήλικες κυμαίνονται μεταξύ 60 και 100 το λεπτό», αναφέρει ηλεκτροφυσιολόγος από το Τμήμα Καρδιαγγειακής Ιατρικής της Cleveland Clinic, στο Οχάιο. Στα […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό
22.02.2024

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου
20.02.2024

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ
20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ