Διατροφή

Ψαροκροκέτες εργαστηρίου σύντομα στο πιάτο μας

Ψαροκροκέτες εργαστηρίου σύντομα στο πιάτο μας

Η βιομηχανία δημιουργίας τροφίμων σε εργαστήρια προοδεύει συνεχώς παρουσιάζοντας συνεχώς νέα τρόφιμα, τα οποία θέλουν να προσφέρουν μια πιο υγιή αλλά και φιλική στο περιβάλλον εναλλακτική λύση διατροφής.

Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί διαφόρων ειδών τρόφιμα κυρίως προϊόντα κρέατος από μπριζόλες και μπιφτέκια μέχρι μπέικον, που δημιουργούνται στα εργαστήρια από καλλιέργεια κυττάρων ζώων.

Με αυτή τη μέθοδο – εκτός των άλλων – δεν είναι απαραίτητη η θανάτωση των ζώων για την κατανάλωση τους.

Μέχρι σήμερα τα τρόφιμα εργαστηρίου δεν έχουν καταφέρει να πλησιάσουν σε υφή και γεύση τα φυσικά τρόφιμα που καλούνται να αντικαταστήσουν, αλλά όσο περνά ο καιρός οι ερευνητές κάνουν βελτιώσεις σε αυτούς τους τομείς.

Ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους κάποια είδη εργαστηριακού κρέατος που όσοι τα δοκίμασαν αναφέρουν ότι οι διαφορές με το φυσικό είναι πολύ μικρές, αν όχι ανύπαρκτες σε κάποιες περιπτώσεις.

Τα δύο προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν είναι, ότι δεν υπάρχει ακόμη δυνατότητα μαζικής παραγωγής αυτών των τροφίμων, με αποτέλεσμα η τιμή τους είναι προς το παρόν ιδιαίτερα υψηλή και άρα δεν μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινή διατροφή των καταναλωτών.

Πάντως ολοένα και περισσότερες εταιρείες αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο, οι οποίες κάνουν προσπάθειες δημιουργίας νέων ειδών εργαστηριακών τροφίμων, τα οποία να φτάνουν στα σούπερ μαρκετ.

Μια από αυτές είναι η εταιρεία Birds Eye, η οποία σύναψε συνεργασία με την εταιρεία BlueNalu για να δημιουργήσουν στο εργαστήριο θαλασσινά τρόφιμα.

Η Birds Eye είναι μητρική εταιρεία διαφόρων γνωστών εταιρειών του τομέα των τροφίμων, όπως η Iglo.

Τα στελέχη της Birds Eye υποστηρίζουν ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόφαση για παραγωγή εργαστηριακών θαλασσινών, για να βοηθήσουν στον περιορισμό της αλιείας και την παρεμπόδιση της συρρίκνωσης των πληθυσμών των ψαριών και άλλων θαλάσσιων ειδών που καταλήγουν στα πιάτα μας.

Το πρώτο προϊόν αυτής της συνεργασίας αναμένεται να είναι ψαροκροκέτες που θα είναι διαθέσιμες στα καταστήματα.

Η διαδικασία δημιουργίας των προϊόντων, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες δεν θα περιλαμβάνει σε κανένα στάδιο κάποια μέθοδο γονιδιακής παρέμβασης.

Υπολογίζεται ότι περίπου 2,7 τρισεκατομμύρια ψάρια αλιεύονται ετησίως ενώ μερικά ακόμη δισεκατομμύρια ψάρια αποτελούν προϊόν ιχθυοκαλλιέργειας.

Διατροφή

03.07.2025

Αυτός είναι ο κίνδυνος που «κρύβουν» οι πράσινες πατάτες

Τι είναι η σολανίνη;

03.07.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία ο βελονισμός: Σε ποιες παθήσεις βοηθάει και οι πιθανές παρενέργειες

Στοχεύει στην εξισορρόπηση της ροής ενέργειας του σώματος (το λεγόμενο «τσι»)

Πόνος στη μέση: Για ποιο λόγο οι διαβητικοί υποφέρουν συχνότερα
03.07.2025

Πόνος στη μέση: Για ποιο λόγο οι διαβητικοί υποφέρουν συχνότερα

Αλλαντικά: Πόσο μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
03.07.2025

Αλλαντικά: Πόσο μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τέλος στην τριχόπτωση! Το Νο1 φυσικό σετ για άνδρες & γυναίκες με redensyl & βότανα – Τώρα με ΔΩΡΟ!
03.07.2025

Τέλος στην τριχόπτωση! Το Νο1 φυσικό σετ για άνδρες & γυναίκες με redensyl & βότανα – Τώρα με ΔΩΡΟ!

Πόνος στον ώμο μετά τον ύπνο – Αυτές είναι οι στάσεις πουν πρέπει να αποφεύγετε
02.07.2025

Πόνος στον ώμο μετά τον ύπνο – Αυτές είναι οι στάσεις πουν πρέπει να αποφεύγετε

Αυτές είναι οι κατάλληλες στιγμές που πρέπει να πιείτε νερό για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας
02.07.2025

Αυτές είναι οι κατάλληλες στιγμές που πρέπει να πιείτε νερό για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας

Τι είναι οι μυκοτοξίνες και πώς σχηματίζονται στα τρόφιμα
02.07.2025

Τι είναι οι μυκοτοξίνες και πώς σχηματίζονται στα τρόφιμα

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζετε πεπόνια και καρπούζια με αυτό το σημάδι
02.07.2025

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζετε πεπόνια και καρπούζια με αυτό το σημάδι

Νέα μελέτη: Ο λόγος που αυξάνονται τα εγκεφαλικά επεισόδια τον Ιούλιο
01.07.2025

Νέα μελέτη: Ο λόγος που αυξάνονται τα εγκεφαλικά επεισόδια τον Ιούλιο

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

03.07.2025

Αυτός είναι ο κίνδυνος που «κρύβουν» οι πράσινες πατάτες

Τι είναι η σολανίνη;

03.07.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία ο βελονισμός: Σε ποιες παθήσεις βοηθάει και οι πιθανές παρενέργειες

Στοχεύει στην εξισορρόπηση της ροής ενέργειας του σώματος (το λεγόμενο «τσι»)

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Τα επικίνδυνα βακτήρια που τα οικιακά πλυντήρια δεν μπορούν να σκοτώσουν
03.07.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Τα επικίνδυνα βακτήρια που τα οικιακά πλυντήρια δεν μπορούν να σκοτώσουν

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Ποια ηπατίτιδα είναι η πιο επικίνδυνη
03.07.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Ποια ηπατίτιδα είναι η πιο επικίνδυνη

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Η μουσική κατά την οδήγηση μειώνει το άγχος του οδηγού
03.07.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Η μουσική κατά την οδήγηση μειώνει το άγχος του οδηγού

Αυτά είναι τα πέντε προειδοποιητικά σημάδια της σκωληκοειδίτιδας
03.07.2025

Αυτά είναι τα πέντε προειδοποιητικά σημάδια της σκωληκοειδίτιδας

Πόνος στη μέση: Για ποιο λόγο οι διαβητικοί υποφέρουν συχνότερα
03.07.2025

Πόνος στη μέση: Για ποιο λόγο οι διαβητικοί υποφέρουν συχνότερα

Αλλαντικά: Πόσο μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
03.07.2025

Αλλαντικά: Πόσο μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τέλος στην τριχόπτωση! Το Νο1 φυσικό σετ για άνδρες & γυναίκες με redensyl & βότανα – Τώρα με ΔΩΡΟ!
03.07.2025

Τέλος στην τριχόπτωση! Το Νο1 φυσικό σετ για άνδρες & γυναίκες με redensyl & βότανα – Τώρα με ΔΩΡΟ!

Ιδρώτας: Τα 5+1 κόλπα για να μην μυρίζει άσχημα το σώμα μας
03.07.2025

Ιδρώτας: Τα 5+1 κόλπα για να μην μυρίζει άσχημα το σώμα μας