Διατροφή

Είναι τελικά θαυματουργή η βιταμίνη D;

Φανταστείτε μια αγωγή που θα έφτιαχνε τα οστά μας, θα δυνάμωνε την άμυνα του οργανισμού  και θα μείωνε δραματικά τα νοσήματα όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και ο καρκίνος.

Μερικοί ερευνητές λένε πως η θεραπεία αυτή ήδη υπάρχει και είναι η βιταμίνη D, μια ουσία που παράγει ο οργανισμός όταν εκτεθεί στον ήλιο  αλλά βρίσκεται επίσης στα ψαριά  και στο ενισχυμένο γάλα.

Μεγάλο ποσοστό των ενήλικων και παιδιών  έχουν  χαμηλά  επίπεδα  της βιταμίνης αυτής  και  ίσως ένα 10%  των παιδιών  εμφανίζει έλλειψη της σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωσης της Αμερικάνικης Περιοδικής Έκδοσης Κλινικής Διατροφής (American Journal of Clinical Nutrition).

Τη τελευταία δεκαετία  στην Αμερική οι πωλήσεις της βιταμίνης αυτής αυξήθηκαν εντυπωσιακά από 40 εκ.δολλάρια στα 235εκ.δολλάρια  με τάσεις διπλασιασμού των πωλήσεων της.

Παρά τις μελέτες που έχουν γίνει για τα πλεονεκτήματα στην υγειά από τη χρήση της, λίγα δεδομένα έχουμε που να αποδεικνύουν ποια είναι ιδανικά επίπεδα της στο αίμα και ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τις υψηλές δόσεις στον οργανισμό.

Υπάρχει επίσης η εντύπωση πως στις μελέτες αυτές δεν είναι η βιταμίνη που κάνει τους ανθρώπους υγιείς αλλά πως στους καλά διατηρημένους οργανισμούς  με καλή διατροφή και άσκηση, απλά η βιταμίνη αυτή  βρίσκεται στα επίπεδα που έπρεπε να είναι στο οργανισμό.

Αν δηλαδή ασκείσαι, τρως καλά  και εκτίθεσαι στον ήλιο είναι φυσικό να είσαι πιο υγιής και να έχεις και τα σωστά επίπεδα βιταμίνης, σε αντίθεση με τα χαμηλά επίπεδα που θα έχει ένας καλοδιατηρημένος  και ταλαιπωρημένος, με κακές διατροφικές συνήθειες  οργανισμός.
 

Διατροφή

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού

29.04.2025

Η αρχαία αιγυπτιακή τεχνική που βοηθάει στον ύπνο – Γιατρός εξηγεί πώς λειτουργεί

29.04.2025

Γιατρός έκανε botox μόνο στη μία πλευρά του προσώπου της για να δείξει τη διαφορά – Αυτό είναι το αποτέλεσμα

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

30.04.2025

Νέα μελέτη: Το επίμονα υψηλό σάκχαρο στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης καρδιακής βλάβης

30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

30.04.2025

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!

29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού