Διατροφή

Ανατροπή: Το μέτρημα των θερμίδων παχαίνει- Γιατί συμβαίνει αυτό

Ανατροπή: Το μέτρημα των θερμίδων παχαίνει- Γιατί συμβαίνει αυτό

Αν μετράτε ψυχαναγκαστικά την κάθε θερμίδα που τρώτε και παρολαυτά δεν χάνετε βάρος, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείτε τι πάει στραβά. Σύμφωνα με τους ειδικούς το μέτρημα των θερμίδων είναι αυτό που μας παχαίνει.

Πως εξηγούν οι ερευνητές, μπορεί να τρώτε το σωστό αριθμό θερμίδων αλλά τον λάθος τύπο, γεγονός που θα σας αφήσει πεινασμένους και χωρίς να χάνετε κιλά.

Μία νέα εκπομπή με τίτλο «The Truth About Calories» που ξεκίνησε αυτές τις ημέρες στην βρετανική τηλεόραση με παρουσιαστή τον δρ Κρις βαν Τάλεκεν εξηγεί πώς μπορείτε να φτιάχνετε μικρά γεύματα και να κόβετε θερμίδες χωρίς να χρειαστεί να τις μετράτε, καθώς και ποιες τροφές θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Μάλιστα το βασικό, σύμφωνα με τον βαν Τάλεκεν δεν είναι να μετράτε τις θερμίδες αλλλα να τις καταναλώνετε έξυπνα:

Ορισμένες θερμίδες είναι δύσκολο να αφομοιωθούν και ως εκ τούτου σας κρατάνε χορτάτους, ενώ άλλες είναι υγρές θερμίδες που θα έχουν μικρό αντίκτυπο στην διατροφή σας.

«Προφανώς μπορείτε να φάτε ότι θέλετε – αλλά να έχετε κατά νου ότι τρόφιμα όπως η σοκολάτα και τα ανθρακούχα ποτά περιέχουν κενές θερμίδες που δεν σας αφήσουν απόλυτα χορτασμένους» εξηγεί.

Ακόμα και γιαούρτια δεν είναι χρήσιμα, πολλά από αυτά είναι απλά ζάχαρη και γεύση και δεν θα σας χορτάσουν. Τα πιο ικανοποιητικά είδη τροφίμων είναι η πρωτεΐνη και τα τρόφιμα γλυκαιμικού δείκτη που σας χορταίνουν πραγματικά, όπως τα αυγά, το τυρί και τα φασόλια.

Ο Δρ βαν Τάλεκεν συστήνει επίσης «ογκώδη, δύσπεπτα τρόφιμα» όπως το κατσαρό λάχανο και το μπρόκολο. «Θα πάρει πολύ χρόνο να τα αφομοιώσετε και θα κάψετε περισσότερες θερμίδες».

Μία εξίσου καλή ιδέα είναι η σούπα, αφού σας χορταίνει περισσότερο από το να τρώγατε τα υλικά της σκέτα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει το πρόσθετο συστατικό του νερού που σας γεμίζει.

Αυτό το τρικ επεκτείνεται ακόμη και στον τρόπο που τα τρόφιμα είναι μαγειρεμένα. Για παράδειγμα, μια ωμή μπριζόλα είναι πιο δύσκολο να αφομοιωθεί απότι μια καλά ψημένη. Ετσι χορταίνετε περισσότερο.

Και ενώ μια μπριζόλα και πατάτες μπορεί να έχουν περίπου 1.000 θερμίδες, αυτό μπορεί να μειωθεί εύκολα αν τις μαγειρέψετε αλλιώς.

Διατροφή

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50
30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό
30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια
30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου
30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό
29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού
29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού

Η αρχαία αιγυπτιακή τεχνική που βοηθάει στον ύπνο – Γιατρός εξηγεί πώς λειτουργεί
29.04.2025

Η αρχαία αιγυπτιακή τεχνική που βοηθάει στον ύπνο – Γιατρός εξηγεί πώς λειτουργεί

Γιατρός έκανε botox μόνο στη μία πλευρά του προσώπου της για να δείξει τη διαφορά – Αυτό είναι το αποτέλεσμα
29.04.2025

Γιατρός έκανε botox μόνο στη μία πλευρά του προσώπου της για να δείξει τη διαφορά – Αυτό είναι το αποτέλεσμα

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50
30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

Νέα μελέτη: Το επίμονα υψηλό σάκχαρο στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης καρδιακής βλάβης
30.04.2025

Νέα μελέτη: Το επίμονα υψηλό σάκχαρο στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης καρδιακής βλάβης

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό
30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια
30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου
30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!
30.04.2025

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό
29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού
29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού