Διατροφή

Η έλλειψη πρωινού στους νέους συνδέεται με μεταβολικό σύνδρομο

H εφηβική και μετα – εφηβική ηλικία αποτελεί ένα σημαντικότατο στάδιο ανάπτυξης και ολοκλήρωσης των διαφόρων συστημάτων του οργανισμού μας.
Παράλληλα, αυτήν την περίοδο σταθεροποιούνται και διατροφικές συνήθειες, οι οποίες φαίνεται ότι μπορεί να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό τη μετέπειτα ζωή μας.

Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Umea στη Σουηδία και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Public Health Nutrition, έφηβοι που δεν έτρωγαν καλό πρωινό είχαν μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου 27 χρόνια αργότερα, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν πιο καλό πρωινό.

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι ένα νόσημα που εμπεριέχει ένα συνδυασμό προβλημάτων, όπως κοιλιακή παχυσαρκία, υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων, χαμηλά επίπεδα της προστατευτικής HDL χοληστερόλης (υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη), υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα σακχάρου.

Οι ερευνητές λοιπόν ζήτησαν το 1981 από φοιτητές να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σε σχέση με την ποιότητα και την ποσότητα του πρωινού τους. 27 χρόνια αργότερα, οι ερωτηθέντες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, όπου διερευνήθηκε η παρουσία του μεταβολικού συνδρόμου και διάφορα δευτερεύοντα στοιχεία του.

Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι οι νέοι που αμέλησαν να φάνε πρωινό ή έτρωγαν ένα φτωχό πρωινό, είχαν 68 % υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης του μεταβολικού συνδρόμου ως ενήλικες, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν καλύτερο πρωινό.

Διατροφή

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού

29.04.2025

Η αρχαία αιγυπτιακή τεχνική που βοηθάει στον ύπνο – Γιατρός εξηγεί πώς λειτουργεί

29.04.2025

Γιατρός έκανε botox μόνο στη μία πλευρά του προσώπου της για να δείξει τη διαφορά – Αυτό είναι το αποτέλεσμα

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

30.04.2025

Νέα μελέτη: Το επίμονα υψηλό σάκχαρο στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης καρδιακής βλάβης

30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

30.04.2025

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!

29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού