Νεοπλασίες

Ο αγώνας της Fair Life για την υγεία των πνευμόνων συνεχίζεται δυναμικά

O διακεκριμένος ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης είναι ο νέος Fair Life Ambassador και αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού για την υγεία των πνευμόνων, την επαφή με τη φύση, την άθληση και την υγιεινή ζωή, διαδίδοντας τα μηνύματα του φορέα για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα.

 Η «FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, στηρίζει ενεργά την πρόληψη, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και εν γένει την προαγωγή της υγείας.

Για τη Fairlife, οι δράσεις που έχουν σχέση με την υγεία των πνευμόνων και την άσκηση, τον υγιεινό τρόπο ζωής και τη σωστή διατροφή, είναι εξίσου σημαντικές για την υγεία, όπως και η πρόληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Fairlife ενώνει τη φωνή της με τον κορυφαίο ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση, που γίνεται ο νέος Fair Life Ambassador, για να διαδώσει τα μηνύματα του φορέα στο ευρύτερο κοινό.

Ο Νίκος Μαγγίτσης είναι ο πρώτος και μόνος μέχρι σήμερα Έλληνας ορειβάτης που έχει ολοκληρώσει το project exporer’s grand slam με ανάβαση στις «7 summits», επτά από τις πλέον δύσκολες στην κατάκτησή τους κορυφές βουνών του πλανήτη.

Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία πεζοπορικές αποστολές σε Βόρειο και Νότιο Πόλο.

Ο Νίκος Μαγγίτσης, που πριν από δέκα χρόνια έχασε τον πατέρα του από καρκίνο του πνεύμονα, δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανήκω στην οικογένεια της Fairlife, που στηρίζει τα άτομα με καρκίνο του πνεύμονα.

Μου αρέσει να ζω στιγμές που «κόβουν την ανάσα».

«Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε με τις δράσεις και τις αναβάσεις αυτές στα ψηλά βουνά είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις δυνατά πνευμόνια για να ανέβεις στα βουνά, πρέπει να ανέβεις στα βουνά για να αποκτήσεις δυνατά πνευμόνια».

«Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι ανίκητος, μπορούμε να τον νικήσουμε, με έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία».

Η Κορίνα Πατέλη Bell, πρόεδρος της FairLifeLCC, δήλωσε: «Στη FairLife θεωρούμε ότι η υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι η απουσία της αρρώστιας ή της αναπηρίας.

Η υγεία πρέπει να γίνει καθημερινή πράξη ζωής μέσα από την ήπια άσκηση, τη γυμναστική, τη σωστή διατροφή, την επαφή με τη φύση, τη χαλάρωση, τον ύπνο, τις υγιείς κοινωνικές σχέσεις, τη δημιουργικότητα, όπως πρότεινε πρώτος ο Ασκληπιός και οι ιατροί στην αρχαιότητα.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συστράτευσή μας με τον Νίκο Μαγγίτση, έναν κορυφαίο Έλληνα ορειβάτη, με ιδιαίτερη αγάπη για το βουνό, τη φύση και τον ίδιο τον άνθρωπο».

Η FairLifeLCC ευχαριστεί θερμά τον Νίκο Μαγγίτση για την ευγενική παραχώρηση του video για τους σκοπούς του φορέα.

 Δείτε περισσότερα στο video του YouTube που ακολουθεί:

 VideoΝίκου Μαγγίτση

 Λίγα λόγια για τον Νίκο Μαγγίτση:

Ο Νίκος Μαγγίτσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγριά Μαγνησίας όπου και συνεχίζει να εργάζεται και να δραστηριοποιείται στις υπαίθριες δραστηριότητες.

Είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και αθλητισμού με μεταπτυχιακές σπουδές στην αναψυχή με διπλωματική διατριβή “χρόνος αντίδρασης στο μεγάλο υψόμετρο“.

Έχει οργανώσει και υλοποιήσει περισσότερες από 50 ορειβατικές αλλά και αποστολές αθλητικής επιβίωσης σε όλο τον πλανήτη.

Τον Μάρτιο του 2008 ο Νίκος γίνεται ο πρώτος Έλληνας που ολοκληρώνει το project exporer’s grand slam με ανάβαση στα «7 summits» και με πεζοπορικές αποστολές σε Βόρειο και Νότιο Πόλο.

Ακόμη και σήμερα ο Νίκος είναι ο μοναδικός Έλληνας που βρίσκεται σε αυτή την παγκόσμια λίστα.

Είναι προπονητής αναρρίχησης, συνοδεύει Έλληνες και ξένους ορειβάτες σε πεζοπορικές διαδρομές σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε αναβάσεις στις ψηλότερες κορφές όλου του πλανήτη μας.

«FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα»

Η «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωφελής οργανισμός στην Ελλάδα – μέλος των ΕΛΛΟΚLUCEELF ,GLCC και IASLC – που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο πνεύμονα και δημιουργήθηκε στη μνήμη του SimonBell* 57 ετών που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Η αποστολή τη ςFAIRLIFEL.C.C. είναι να υποστηρίξει τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας, την πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, καθώς και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.

*Ο Simon Βell, AverageAdjuster, δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα για σχεδόν 4 δεκαετίες, με αφοσίωση στο χώρο της ναυτιλίας, με τελευταίο σταθμό την εταιρεία «FairSeasAverageAdjusters», της οποίας ήταν συνιδρυτής και μέτοχος.

Νεοπλασίες

29.08.2025

Πολύποδας εντέρου: Πώς αναπτύσσεται και πότε εξελίσσεται σε καρκίνο

Τι μπορείτε να κάνετε

28.08.2025

Έρευνα: Βακτήριο λειτουργεί σαν «Δούρειος Ίππος» και μεταφέρει κρυφά ιό που καταστρέφει τους καρκινικούς όγκους!

Το βακτήριο που χρησιμοποιήθηκε είναι το Salmonella typhimurium

25.08.2025

Καρκίνος μαστού: Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

25.08.2025

Νέα έρευνα: Φθηνό φάρμακο για την υπέρταση μπορεί να αναστείλει τον πιο θανάσιμο τύπο καρκίνου του μαστού

20.08.2025

Καρκίνος του ήπατος: Δύο συμπτώματα που μπορούν να εντοπιστούν ενώ βρίσκεστε στην τουαλέτα

20.08.2025

Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν αισθητήρα με διαμάντι που μπορεί να ανιχνεύσει την εξάπλωση του καρκίνου στο σώμα!

14.08.2025

Θετικά αποτελέσματα από νέο πειραματικό εμβόλιο για τον καρκίνο του δέρματος – Γιατί δεν έλαβε έγκριση

14.08.2025

Καρκίνος στο στόμα: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε και οι κύριοι παράγοντες κινδύνου

30.07.2025

Τρομάζουν οι εικόνες με τους καρκινικούς όγκους στα δάχτυλα ενός άνδρα εβδομάδες πριν από το θάνατό του

29.07.2025

«Σταματήστε το κάπνισμα»: Η μάχη του πρώην παίκτη του MasterChef Γιάννη Μπουροδήμου με τον καρκίνο (φώτο)

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

11.09.2025

Η πρωτεΐνη που θα τρώει τα κύτταρα που μας αρρωσταίνουν

Τι κάνει το νέο «εργαλείο»

09.09.2025

Οι ενέσεις αδυνατίσματος μπήκαν στη λίστα του ΠΟΥ με τα «βασικά φάρμακα»

Περισσότεροι από 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν το 2021 από ασθένειες που συνδέονται με την παχυσαρκία

09.09.2025

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής με μη εγκεκριμένη ουσία – Δείτε ποιο αφορά

08.09.2025

Οι επιστήμονες βρήκαν έναν απρόσμενο λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη

08.09.2025

Τι αποκαλύπτουν τα τατουάζ για την προσωπικότητά μας

08.09.2025

Καθιστική ζωή στο γραφείο: Τι να προσέξεις στη διατροφή σου για να μη «χάσεις την μπάλα»

08.09.2025

Γιατί τα νήπια κλαίνε όταν πάνε σχολείο; Πόσο καιρό παίρνει η προσαρμογή τους;

08.09.2025

3+1 περίεργα σημάδια που δείχνουν ότι γερνάμε – Από το ύψος μέχρι και την φωνή

08.09.2025

Συνδέεται τελικά η κατανάλωση κρέατος με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου; – Tι δείχνει νέα έρευνα

08.09.2025

Αυτή η τεχνική στο περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε ένα κιλό την εβδομάδα