Νεοπλασίες

Μην Φοβηθείς και μην αργήσεις- Η πρόληψη νικά τον καρκίνο!

SavetheDate: 11 - 18 Σεπτεμβρίου
Μην Φοβηθείς και μην αργήσεις- Η πρόληψη νικά τον καρκίνο!

Η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο που θα γίνει στην Πάτρα αφιερώνεται στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του γενικού πληθυσμού και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από τον καρκίνο καθώς και όλα τα θέματα που αφορούν :

-την πρόληψη,

-την έγκαιρη διάγνωση των πιο συχνών μορφών του, μέσα από οργανωμένα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους, να παρακολουθήσουν τον διάλογο μεταξύ εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, γιατρών, ερευνητών, εθελοντών / φροντιστών ασθενών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο ενός ταχέως μεταβαλλόμενου τοπίου φροντίδας του καρκίνου σε όλη την Ελλάδα.

Επιπρόσθετα οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα, μέσω πολλών δραστηριοτήτων, της τέχνης και με τη βοήθεια εποπτικών μέσων να συλλέξουν πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών φροντίδας του καρκίνου.

Γιατί να παρευρεθείτε

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο προσφέρει δράσεις προσανατολισμένες στους νέους.

Το μέγεθος του κοινού αλλάζει και αυξάνεται σε μια συλλογική προσπάθεια που στόχο έχει να μετατραπεί σε ετήσιο θεσμό.

Για τον λόγο αυτό τίποτα δεν μένει στάσιμο!

Η “εβδομάδα” μετακινείται και φτάνει στα spot της νεολαίας, σε πολυσύχναστους πεζόδρομους και σε σημεία της πόλης που έχουμε συνηθίσει πολιτιστικά δρώμενα και όχι μόνο!

 Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο.

Τι θα δείτε και πού:

  • Πολύεδρο” – Στον αίθριο χώρο του βιβλιοπωλείου «Πολύεδρο» θα πραγματοποιηθεί διαδραστική συζήτηση με συμμετοχή πλήθους ομιλητών. Ακόμα θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο ενημερωτικών και πολιτιστικώνεκδηλώσεων με την συμμετοχή των κυρίων Θανάση Τριαρίδη , ΡένουΧαραλαμπίδη και ΉλίαΒαβάτσικα.
  • Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’, Πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου – Δωρεάν Ψηλάφηση Μαστού, Δια ζώσης ενημέρωση, Προβολή μηνυμάτων ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου.
  • Σκάλες Γεροκωστοπούλου – Διαδραστική καλλιτεχνική εκδήλωση που απευθύνεται σε νέους με στόχο την ευαισθητοποίηση μέσω ενός πιο οικείου σε αυτούς, τρόπου.
  • ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας»&Κτήριο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: Φωτισμός και Προβολή μηνυμάτων ευαισθητοποίησης για πρόληψη των βασικών τύπων καρκίνου όπως και σε άλλα κεντρικά κτίρια
  • Δράση ευαισθητοποίησης σε Σχολικές Μονάδες της περιοχής
  • Εκστρατεία ενημέρωσης και καμπάνια στα social media, MME & μέσω της υπαίθριας διαφήμισης.

Την «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο» διοργανώνει Η Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Άγιος Ανδρέας” υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την 6η ΥΠΕ, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τις “Γυναίκες στην Ογκολογία” (w4o) Eλλάδος και τους συλλόγους ασθενών: Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. Αχαΐας, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία  Παράρτημα Πάτρας και το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα”.

 Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ: Πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site: synedra.gr/cancer-awareness-week

 

 

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

10.07.2026

ΣΦΕΕ: «Τα καινοτόμα φάρμακα μείωσαν τις ημέρες νοσηλείας στην Ελλάδα κατά 252 χιλιάδες σε 10 χρόνια»

Νέα μελέτη αναδεικνύει τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο της φαρμακευτικής καινοτομίας

10.07.2026

Αυτές είναι οι πιο περίεργες ερωτικές προλήψεις στην ιστορία

Από μήλα και περιστέρια μέχρι παράξενα φυλαχτά και τελετουργίες, οι άνθρωποι αναζητούσαν εδώ και χιλιάδες χρόνια τρόπους να προσελκύσουν τον έρωτα ή να εξασφαλίσουν έναν ευτυχισμένο γάμο

Οι τροφές που αυξάνουν φυσικά τη λίμπιντο – Τι λέει η επιστήμη
10.07.2026

Οι τροφές που αυξάνουν φυσικά τη λίμπιντο – Τι λέει η επιστήμη

Το σύμπτωμα στα μάτια που μπορεί να προειδοποιεί για υψηλή χοληστερίνη
10.07.2026

Το σύμπτωμα στα μάτια που μπορεί να προειδοποιεί για υψηλή χοληστερίνη

Νέα μελέτη: Οι παύσεις στην ομιλία μπορεί να «μαρτυρούν» αλλαγές στον εγκέφαλο
10.07.2026

Νέα μελέτη: Οι παύσεις στην ομιλία μπορεί να «μαρτυρούν» αλλαγές στον εγκέφαλο

Έρευνα: Ο αποκλειστικός θηλασμός 6 μηνών συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο ΔΕΠΥ
10.07.2026

Έρευνα: Ο αποκλειστικός θηλασμός 6 μηνών συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο ΔΕΠΥ

Από που βρίσκουν τα McDonald’s 24 εκατ. βόδια το χρόνο για να παράξουν τα μπέργκερ τους;
10.07.2026

Από που βρίσκουν τα McDonald’s 24 εκατ. βόδια το χρόνο για να παράξουν τα μπέργκερ τους;

Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ: Οι δύο μορφές καρκίνου που θα εμφανίζονται συχνότερα έως το 2050
10.07.2026

Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ: Οι δύο μορφές καρκίνου που θα εμφανίζονται συχνότερα έως το 2050

Ανθρωποειδή ρομπότ στη χειρουργική: Ουδείς θα μείνει… αναντικατάστατος
10.07.2026

Ανθρωποειδή ρομπότ στη χειρουργική: Ουδείς θα μείνει… αναντικατάστατος

Το «σιωπηλό» σύμπτωμα που εμφανίζεται στα πόδια και μπορεί να προειδοποιεί για σοβαρό καρδιαγγειακό πρόβλημα
10.07.2026

Το «σιωπηλό» σύμπτωμα που εμφανίζεται στα πόδια και μπορεί να προειδοποιεί για σοβαρό καρδιαγγειακό πρόβλημα