Νεοπλασίες

Μην Φοβηθείς και μην αργήσεις- Η πρόληψη νικά τον καρκίνο!

SavetheDate: 11 - 18 Σεπτεμβρίου
Μην Φοβηθείς και μην αργήσεις- Η πρόληψη νικά τον καρκίνο!

Η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο που θα γίνει στην Πάτρα αφιερώνεται στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του γενικού πληθυσμού και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από τον καρκίνο καθώς και όλα τα θέματα που αφορούν :

-την πρόληψη,

-την έγκαιρη διάγνωση των πιο συχνών μορφών του, μέσα από οργανωμένα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους, να παρακολουθήσουν τον διάλογο μεταξύ εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, γιατρών, ερευνητών, εθελοντών / φροντιστών ασθενών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο ενός ταχέως μεταβαλλόμενου τοπίου φροντίδας του καρκίνου σε όλη την Ελλάδα.

Επιπρόσθετα οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα, μέσω πολλών δραστηριοτήτων, της τέχνης και με τη βοήθεια εποπτικών μέσων να συλλέξουν πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών φροντίδας του καρκίνου.

Γιατί να παρευρεθείτε

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο προσφέρει δράσεις προσανατολισμένες στους νέους.

Το μέγεθος του κοινού αλλάζει και αυξάνεται σε μια συλλογική προσπάθεια που στόχο έχει να μετατραπεί σε ετήσιο θεσμό.

Για τον λόγο αυτό τίποτα δεν μένει στάσιμο!

Η “εβδομάδα” μετακινείται και φτάνει στα spot της νεολαίας, σε πολυσύχναστους πεζόδρομους και σε σημεία της πόλης που έχουμε συνηθίσει πολιτιστικά δρώμενα και όχι μόνο!

 Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο.

Τι θα δείτε και πού:

  • Πολύεδρο” – Στον αίθριο χώρο του βιβλιοπωλείου «Πολύεδρο» θα πραγματοποιηθεί διαδραστική συζήτηση με συμμετοχή πλήθους ομιλητών. Ακόμα θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο ενημερωτικών και πολιτιστικώνεκδηλώσεων με την συμμετοχή των κυρίων Θανάση Τριαρίδη , ΡένουΧαραλαμπίδη και ΉλίαΒαβάτσικα.
  • Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’, Πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου – Δωρεάν Ψηλάφηση Μαστού, Δια ζώσης ενημέρωση, Προβολή μηνυμάτων ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου.
  • Σκάλες Γεροκωστοπούλου – Διαδραστική καλλιτεχνική εκδήλωση που απευθύνεται σε νέους με στόχο την ευαισθητοποίηση μέσω ενός πιο οικείου σε αυτούς, τρόπου.
  • ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας»&Κτήριο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: Φωτισμός και Προβολή μηνυμάτων ευαισθητοποίησης για πρόληψη των βασικών τύπων καρκίνου όπως και σε άλλα κεντρικά κτίρια
  • Δράση ευαισθητοποίησης σε Σχολικές Μονάδες της περιοχής
  • Εκστρατεία ενημέρωσης και καμπάνια στα social media, MME & μέσω της υπαίθριας διαφήμισης.

Την «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο» διοργανώνει Η Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Άγιος Ανδρέας” υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την 6η ΥΠΕ, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τις “Γυναίκες στην Ογκολογία” (w4o) Eλλάδος και τους συλλόγους ασθενών: Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. Αχαΐας, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία  Παράρτημα Πάτρας και το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα”.

 Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ: Πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site: synedra.gr/cancer-awareness-week

 

 

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Kαρδιά
4

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Περισσότερα

12.09.2026

Εμβόλια COVID-19 και «turbo cancer»: Τι υποστηρίζει νέα αναφορά περιστατικού για 35χρονο ασθενή

Αναφορά περίπτωσης (case report) από ερευνητική ομάδα καταγράφει την ταχύτατη εξέλιξη καρκίνου στο μυοκάρδιο 170 ημέρες μετά από εμβολιασμό mRNA

11.09.2026

«Μία φορά στο εκατομμύριο»: Η Kelsey Hatcher γέννησε δύο μωρά με 10 ώρες δαφορά από διαφορετική μήτρα

Τα κορίτσια -Roxi και Rebel- γεννήθηκαν με διαφορά αρκετών ωρών

Εγκολεασμός εντέρου: Τι είναι και ποια συμπτώματα πρέπει να μας ανησυχήσουν
11.09.2026

Εγκολεασμός εντέρου: Τι είναι και ποια συμπτώματα πρέπει να μας ανησυχήσουν

Αθήνα: 54χρονη έγινε μητέρα με έμβρυο που είχε καταψυχθεί πριν από 22 χρόνια!
09.09.2026

Αθήνα: 54χρονη έγινε μητέρα με έμβρυο που είχε καταψυχθεί πριν από 22 χρόνια!

Καρδιολόγοι αποκαλύπτουν: Αυτές είναι οι τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης
06.09.2026

Καρδιολόγοι αποκαλύπτουν: Αυτές είναι οι τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης

Ανακαλείται από την αγορά δημοφιλές παιδικό παιχνίδι λόγω κινδύνου «σοβαρού τραυματισμού»: Ποιο αφορά
05.09.2026

Ανακαλείται από την αγορά δημοφιλές παιδικό παιχνίδι λόγω κινδύνου «σοβαρού τραυματισμού»: Ποιο αφορά

Νέα Ζηλανδία: «Πράσινο φως» στη χρήση της ουσίας MDMA για τη θεραπεία του μετατραυματικού στρες
05.09.2026

Νέα Ζηλανδία: «Πράσινο φως» στη χρήση της ουσίας MDMA για τη θεραπεία του μετατραυματικού στρες

ΕΟΦ: Προειδοποιεί τους καταναλωτές σχετικά με συμπλήρωμα διατροφής για τις αρθρώσεις χωρίς αξιολόγηση ασφάλειας
05.09.2026

ΕΟΦ: Προειδοποιεί τους καταναλωτές σχετικά με συμπλήρωμα διατροφής για τις αρθρώσεις χωρίς αξιολόγηση ασφάλειας

Τα συμπτώματα που προμηνύουν τον καρκίνο των ωοθηκών – Η σημασία της έγκαιρης πρόληψης
04.09.2026

Τα συμπτώματα που προμηνύουν τον καρκίνο των ωοθηκών – Η σημασία της έγκαιρης πρόληψης

Το μοναδικό πράγμα που μετάνιωσε ο Τράβις Κέλσι στον γάμο του με την Τ.Σουίφτ: «Φίλε αυτό θα το άλλαζα» (βίντεο)
02.09.2026

Το μοναδικό πράγμα που μετάνιωσε ο Τράβις Κέλσι στον γάμο του με την Τ.Σουίφτ: «Φίλε αυτό θα το άλλαζα» (βίντεο)