Νεοπλασίες

Πρόεδρος ΕΟΠΕ: «Έχουμε άμεση ανάγκη από ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας!»

Πρόεδρος ΕΟΠΕ: «Έχουμε άμεση ανάγκη από ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας!»

«Έχουμε άμεση ανάγκη από ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας», δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων (ΕΟΠΕ), Γιάννης Μπουκοβίνας μιλώντας στο video που ευγενικά παραχώρησε για τους σκοπούς της «FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», του πρώτου μη κερδοσκοπικού φορέα για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, που ιδρύθηκε στη μνήμη του Simon Bell.

 Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του οργανισμού, Κορίνας Πατέλη Bell, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ επεσήμανε ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα θα πρέπει να έχει όραμα, το οποίο να συνοψίζεται στα εξής:

-Λιγότεροι ασθενείς στην Ελλάδα με καρκίνο του πνεύμονα.

-Περισσότεροι ασθενείς στην Ελλάδα που επιβιώνουν από τον καρκίνο του πνεύμονα.

-Καλύτερη εμπειρία για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους φροντιστές τους.

Για την επίτευξη των τριών παραπάνω στόχων, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης είναι εστιασμένο αντίστοιχα σε τρεις βασικούς άξονες:

-Στην πρόληψη

-Στην έγκαιρη διάγνωση

-Στην καλύτερη διαχείριση της ασθένειας

Κάθε άξονας θα συνοδεύεται από την αντίστοιχη δέσμη ενεργειών, καθώς και τους απαραίτητους επιστημονικούς δείκτες.

Δείτε την συνέντευξη του κ. Μπουκοβίνα στο video του YouTube.

https://fairlifelcc.com/el/nea/giannis-boukovinas-proedros-eope-echoume-amesi-anagki-apo-ena-ethniko-schedio-drasis-gia-ton-karkino-tou-pnevmona-sti-chora-mas/

Ο κ. Μπουκοβίνας επεσήμανε τα εξής: “Δυστυχώς στην Ελλάδα ο καρκίνος του πνεύμονα εμφανίζει την υψηλότερη επίπτωση και θνησιμότητα μεταξύ των υπολοίπων τύπων καρκίνου και αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου στη χώρα μας, η δε Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών πρώτων χωρών στην Ευρώπη σε αριθμό καπνιστών.

Ο καρκίνος του πνεύμονα συνεχίζει να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα 5ετούς επιβίωσης που κυμαίνονται γύρω στο 20% σε σχέση με τους τρεις πιο συχνούς τύπους καρκίνου, του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη.

Η είσοδος νέων ογκολογικών θεραπειών, η μείωση του καπνίσματος με τα νέα μέτρα που ελήφθησαν και η έγκαιρη διάγνωση έχουν οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις των θανάτων από ασθένειες που πνεύμονα, ωστόσο η θνησιμότητα παραμένει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ συνεχάρη τη Fairlife για το έργο το οποίο έχει φέρει σε πέρας στο εξαιρετικά σύντομο διάστημα από την ίδρυση της και πρόσθεσε ότι η ΕΟΠΕ θα βρίσκεται στο πλευρό του φορέα σε όλες τις μελλοντικές δράσεις που θα υλοποιήσει.

«FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα»

Η «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωφελής οργανισμός στην Ελλάδα – μέλος των ΕΛΛΟΚLUCEELF ,GLCC και IASLC – που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο πνεύμονα και δημιουργήθηκε στη μνήμη του SimonBell* 57 ετών που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Η αποστολή της FAIR LIFE L.C.C. είναι να υποστηρίξει τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας, την πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, καθώς και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.

*Ο Simon Βell, Average Adjuster, δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα για σχεδόν 4 δεκαετίες, με αφοσίωση στο χώρο της ναυτιλίας, με τελευταίο σταθμό την εταιρεία «FairSeasAverageAdjusters», της οποίας ήταν συνιδρυτής και μέτοχος.

Facebook: https://www.facebook.com/fairlifelcc

Ιnstagram: https://www.instagram.com/fairlifelungcancer/

Website: https://fairlifelcc.com/

YouTube

LinkedIn

Νεοπλασίες

24.09.2025

Ιταλία: Τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19 μειώνουν το προσδόκιμο ζωής κατά 37%!

Ανησυχητικά στοιχεία για αύξηση καρκίνων!

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

24.05.2026

Επιστήμονες στη Νότια Κορέα δημιούργησαν σπρέι που σταματά την αιμορραγία μέσα σε δευτερόλεπτα

Μπορεί να απορροφήσει ποσότητα αίματος έως και επτά φορές μεγαλύτερη από το βάρος του

23.05.2026

Υπνική παράλυση: Η τρομακτική διαταραχή ύπνου όπου το άτομο δεν μπορεί να κινηθεί ή να μιλήσει

Σχετίζεται με τον ύπνο REM, τη φάση των ονείρων, κατά την οποία το σώμα είναι φυσιολογικά «ακινητοποιημένο»

Τα οφέλη που έχει για την υγεία το τσάι ιβίσκου – Είναι ασφαλές για όλους;
23.05.2026

Τα οφέλη που έχει για την υγεία το τσάι ιβίσκου – Είναι ασφαλές για όλους;

Ο λόγος που πρέπει να μουλιάζετε τα αμύγδαλα πριν τα φάτε – Τα πρόσθετα οφέλη υγείας
23.05.2026

Ο λόγος που πρέπει να μουλιάζετε τα αμύγδαλα πριν τα φάτε – Τα πρόσθετα οφέλη υγείας

Επιστήμονες ανέπτυξαν σταγόνες ματιών που μπορούν να αποκαταστήσουν την κοντινή όραση χωρίς γυαλιά
23.05.2026

Επιστήμονες ανέπτυξαν σταγόνες ματιών που μπορούν να αποκαταστήσουν την κοντινή όραση χωρίς γυαλιά

Τελικά τι είναι τα λευκά σκληρά κομμάτια γύρω από το κουκούτσι του ροδάκινου;
23.05.2026

Τελικά τι είναι τα λευκά σκληρά κομμάτια γύρω από το κουκούτσι του ροδάκινου;

Είσαι σε αυστηρή δίαιτα; Αυτά είναι τα γλυκά που μπορείς να καταναλώσεις άφοβα!
22.05.2026

Είσαι σε αυστηρή δίαιτα; Αυτά είναι τα γλυκά που μπορείς να καταναλώσεις άφοβα!

H Kένυα αποχωρεί από τον ΠΟΥ: «Μέσα στο εμβόλιο του τετάνου έχει τοποθετηθεί ένας παράγοντας που προκαλεί στείρωση»
22.05.2026

H Kένυα αποχωρεί από τον ΠΟΥ: «Μέσα στο εμβόλιο του τετάνου έχει τοποθετηθεί ένας παράγοντας που προκαλεί στείρωση»

ΕΟΦ: Τέλος στη διάθεση ανθού κάνναβης στην Ελλάδα – Σε ισχύ το νέο πλαίσιο
22.05.2026

ΕΟΦ: Τέλος στη διάθεση ανθού κάνναβης στην Ελλάδα – Σε ισχύ το νέο πλαίσιο

Ασβαγκάντα: Η φυσική δύναμη που ανεβάζει τη διάθεση, μειώνει το άγχος και επαναφέρει την εσωτερική ισορροπία
22.05.2026

Ασβαγκάντα: Η φυσική δύναμη που ανεβάζει τη διάθεση, μειώνει το άγχος και επαναφέρει την εσωτερική ισορροπία