Νεοπλασίες

Ο καρκίνος του μαστού στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής

Ο καρκίνος του μαστού στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής

Ναι. Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί κυρίως με την πρόληψη, ενώ στην εποχή μας, η φροντίδα που παρέχεται στην κάθε γυναίκα, είναι εξατομικευμένη. 

Κι αυτό, διότι κάθε γυναίκα είναι μοναδική και αντιμετωπίζει τον καρκίνο με τον δικό της τρόπο. 

Με μεγάλη επιτυχία ,η Europa Donna Hellas πραγματοποίησε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 την Διεπιστημονική Ημερίδα με θέμα:

«Η γυναίκα στο κέντρο της  Θεραπείας. Ο καρκίνος του μαστού στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής: One size doesn’t fit all»

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Europa Donna Hellas για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού στο πολύ σημαντικό θέμα του καρκίνου του μαστού και της θεραπείας του.

Βασικό θέμα που ανέδειξε η Διεπιστημονική Ημερίδα είναι το γεγονός ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, ενώ στην σύγχρονη εποχή παρέχεται η φροντίδα της εξακομικευμένης ιατρικής σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά.

Την έναρξη των εργασιών της Διεπιστημονικής Ημερίδας κήρυξε η Πρόεδρος της Europa Donna Hellas και Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Έλενα Κουντουρά.

Σημαντικοί και καταξιωμένοι ειδικοί επιστήμονες, στο χώρο του καρκίνου του μαστού, που στηρίζουν το έργο της EDH, συμμετείχαν στην Ημερίδα.

Σε Δελτίο Τύπου  αναφέρουν μεταξύ άλλων, πως το υλικό της Ημερίδας είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://το υλικό της Διεπιστημονικής Ημερίδας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Europa Donna Hellas (https://europadonna.gr/index.php/news/63-o-karkinos-tou-mastoy-stin-epoxi-tis-eksatomikevmenis-iatrikis-europa-donna-hellas-webinar)

“Η Πρόεδρος και το ΔΣ της Europa Donna Hellas απευθύνουν ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους ειδικούς επιστήμονες που συμμετείχαν στην επιστημονική μας εκδήλωση, στην Europa Donna Κύπρου, στον πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Ελλάδος, στην Γυναικεία Επιτροπή Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην ομάδα Εθελοντικής Δράσης και Αλληλεγγύης Hopeaholics, στο Σωματείο Mentoria και στην Ασφαλιστική Εταιρεία AXA.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εσάς που παρακολουθήσατε ζωντανά την Ημερίδα μας και στηρίζετε τους σκοπούς της Europa Donna Hellas.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον μεγάλο χορηγό μας την Φαρμακευτική Εταιρεία  IPSEN που στάθηκε σημαντικός αρωγός σε αυτή την προσπάθειά μας και υποστηρίζει το έργο μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην ομάδα της Sympraxis για την παραγωγή  και την τεχνική υποστήριξη της Διαδικτυακής μας Ημερίδας.

Σχετικά με την Europa Donna  Hellas

H Europa Donna  Hellas, πιστοποιημένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση στο Υπουργείο Yγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποτελεί το Ελληνικό Forum της Europa Donna (The European Breast Cancer Coalition), της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για τον καρκίνο του μαστού που αριθμεί 47 χώρες κράτη – μέλη και αποτελεί Όργανο Συνηγορίας και Διεκδίκησης. Πρόεδρος της Europa Donna Hellas είναι η Ευρωβουλευτής κυρία Έλενα Κουντουρά.

Βασικός στόχος της Europa Donna  Hellas είναι η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των γυναικών που διαμένουν στη χώρα μας, σε ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες ενημέρωσης, πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού, που αποτελεί την συχνότερη μορφή καρκίνου στο γυναικείο πληθυσμό.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

15.06.2026

Ο Βαγγέλης Παυλίδης ενώθηκε με τα «δεσμά» του γάμου με την εντυπωσιακή Μαριάννα Σολκίδου στη Χαλκιδική (βίντεο)

Ανάμεσα στους καλεσμένους βρέθηκαν συμπαίκτες και φίλοι του από την επαγγελματική του πορεία, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στην γαμήλια εκδήλωση

15.06.2026

Σημεία των καιρών: «Καλπάζει» η «ψύχωση της Τεχνητής Νοημοσύνης»! – Οι άνθρωποι νομίζουν ότι το ΑΙ είναι φίλος τους

Σε αντίθεση με τους ανθρώπινους φίλους, την οικογένεια ή τους θεραπευτές που συχνά αμφισβητούν την παραμορφωμένη σκέψη, τα chatbot τείνουν να είναι ευχάριστα, υποστηρικτικά και μη αντιπαραθετικά

Δύο χρόνια τακτικής άσκησης μπορούν να αναζωογονήσουν δραματικά μία γερασμένη καρδιά
15.06.2026

Δύο χρόνια τακτικής άσκησης μπορούν να αναζωογονήσουν δραματικά μία γερασμένη καρδιά

Λαγοκέφαλος: Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν καταναλώσουμε το τοξικό ψάρι
14.06.2026

Λαγοκέφαλος: Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν καταναλώσουμε το τοξικό ψάρι

Όταν η καρδιά «χάνει ρυθμό»: Τι κρύβεται πίσω από τους «έκτακτους» παλμούς
14.06.2026

Όταν η καρδιά «χάνει ρυθμό»: Τι κρύβεται πίσω από τους «έκτακτους» παλμούς

Ήπια θρομβοπενία: Τι είναι και ποια τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε
14.06.2026

Ήπια θρομβοπενία: Τι είναι και ποια τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ινδία: Νεκρός 18χρονος από προνύμφες ταινίας που είχαν γεμίσει τον εγκέφαλό του
13.06.2026

Ινδία: Νεκρός 18χρονος από προνύμφες ταινίας που είχαν γεμίσει τον εγκέφαλό του

Vepdegestrant: Το νέο φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού που «αναγκάζει» τα καρκινικά κύτταρα να αυτοκαταστραφούν
13.06.2026

Vepdegestrant: Το νέο φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού που «αναγκάζει» τα καρκινικά κύτταρα να αυτοκαταστραφούν

Άνδρας στην Κίνα πήγε σε νοσκομείο έχοντας καταπιεί ένα ολόκληρο χταπόδι το οποίο είχε κολλήσει στον λαιμό του!
13.06.2026

Άνδρας στην Κίνα πήγε σε νοσκομείο έχοντας καταπιεί ένα ολόκληρο χταπόδι το οποίο είχε κολλήσει στον λαιμό του!

«Βόμβα» από Τούλσι Γκάμπαρντ: «Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία με Πανώλη και Κορωνοϊούς»!
13.06.2026

«Βόμβα» από Τούλσι Γκάμπαρντ: «Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία με Πανώλη και Κορωνοϊούς»!