Νεοπλασίες

Ο καρκίνος του μαστού στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής

Ο καρκίνος του μαστού στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής

Ναι. Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί κυρίως με την πρόληψη, ενώ στην εποχή μας, η φροντίδα που παρέχεται στην κάθε γυναίκα, είναι εξατομικευμένη. 

Κι αυτό, διότι κάθε γυναίκα είναι μοναδική και αντιμετωπίζει τον καρκίνο με τον δικό της τρόπο. 

Με μεγάλη επιτυχία ,η Europa Donna Hellas πραγματοποίησε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 την Διεπιστημονική Ημερίδα με θέμα:

«Η γυναίκα στο κέντρο της  Θεραπείας. Ο καρκίνος του μαστού στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής: One size doesn’t fit all»

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Europa Donna Hellas για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού στο πολύ σημαντικό θέμα του καρκίνου του μαστού και της θεραπείας του.

Βασικό θέμα που ανέδειξε η Διεπιστημονική Ημερίδα είναι το γεγονός ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, ενώ στην σύγχρονη εποχή παρέχεται η φροντίδα της εξακομικευμένης ιατρικής σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά.

Την έναρξη των εργασιών της Διεπιστημονικής Ημερίδας κήρυξε η Πρόεδρος της Europa Donna Hellas και Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Έλενα Κουντουρά.

Σημαντικοί και καταξιωμένοι ειδικοί επιστήμονες, στο χώρο του καρκίνου του μαστού, που στηρίζουν το έργο της EDH, συμμετείχαν στην Ημερίδα.

Σε Δελτίο Τύπου  αναφέρουν μεταξύ άλλων, πως το υλικό της Ημερίδας είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://το υλικό της Διεπιστημονικής Ημερίδας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Europa Donna Hellas (https://europadonna.gr/index.php/news/63-o-karkinos-tou-mastoy-stin-epoxi-tis-eksatomikevmenis-iatrikis-europa-donna-hellas-webinar)

“Η Πρόεδρος και το ΔΣ της Europa Donna Hellas απευθύνουν ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους ειδικούς επιστήμονες που συμμετείχαν στην επιστημονική μας εκδήλωση, στην Europa Donna Κύπρου, στον πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Ελλάδος, στην Γυναικεία Επιτροπή Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην ομάδα Εθελοντικής Δράσης και Αλληλεγγύης Hopeaholics, στο Σωματείο Mentoria και στην Ασφαλιστική Εταιρεία AXA.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εσάς που παρακολουθήσατε ζωντανά την Ημερίδα μας και στηρίζετε τους σκοπούς της Europa Donna Hellas.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον μεγάλο χορηγό μας την Φαρμακευτική Εταιρεία  IPSEN που στάθηκε σημαντικός αρωγός σε αυτή την προσπάθειά μας και υποστηρίζει το έργο μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην ομάδα της Sympraxis για την παραγωγή  και την τεχνική υποστήριξη της Διαδικτυακής μας Ημερίδας.

Σχετικά με την Europa Donna  Hellas

H Europa Donna  Hellas, πιστοποιημένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση στο Υπουργείο Yγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποτελεί το Ελληνικό Forum της Europa Donna (The European Breast Cancer Coalition), της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για τον καρκίνο του μαστού που αριθμεί 47 χώρες κράτη – μέλη και αποτελεί Όργανο Συνηγορίας και Διεκδίκησης. Πρόεδρος της Europa Donna Hellas είναι η Ευρωβουλευτής κυρία Έλενα Κουντουρά.

Βασικός στόχος της Europa Donna  Hellas είναι η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των γυναικών που διαμένουν στη χώρα μας, σε ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες ενημέρωσης, πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού, που αποτελεί την συχνότερη μορφή καρκίνου στο γυναικείο πληθυσμό.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Kαρδιά
4

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Περισσότερα

31.07.2026

Πέντε πράγματα που κάνουν το σεξ χειρότερο – Τα λάθη που επηρεάζουν την απόλαυση χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Από το άγχος μέχρι την έλλειψη επικοινωνίας, μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού

31.07.2026

Το σημάδι στο πόδι που μπορεί να κρύβει θρόμβωση

Πολλοί το περνούν για κράμπα, όμως το ξαφνικό πρήξιμο χρειάζεται προσοχή

Τι είναι η χολοκυστεκτομή στην οποία υποβλήθηκε ο Μ.Χατζηγιάννης: Tα συμπτώματα που οδηγούν στην επέμβαση
31.07.2026

Τι είναι η χολοκυστεκτομή στην οποία υποβλήθηκε ο Μ.Χατζηγιάννης: Tα συμπτώματα που οδηγούν στην επέμβαση

Οι τροφές που βοηθούν στη μακροζωία
31.07.2026

Οι τροφές που βοηθούν στη μακροζωία

Το σύμπτωμα που εμφανίζεται τη νύχτα και μπορεί να προειδοποιεί για καρδιοπάθεια
31.07.2026

Το σύμπτωμα που εμφανίζεται τη νύχτα και μπορεί να προειδοποιεί για καρδιοπάθεια

Ιατρικά μυστήρια που έμειναν ανεξήγητα για δεκαετίες
31.07.2026

Ιατρικά μυστήρια που έμειναν ανεξήγητα για δεκαετίες

Το πιο επικίνδυνο δωμάτιο του σπιτιού – Εκεί που κρύβεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος
31.07.2026

Το πιο επικίνδυνο δωμάτιο του σπιτιού – Εκεί που κρύβεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος

Νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι; – Η εξάντληση που μπορεί να κρύβει ένα αυτοάνοσο νόσημα
30.07.2026

Νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι; – Η εξάντληση που μπορεί να κρύβει ένα αυτοάνοσο νόσημα

Νέα μελέτη συνδέει υποπροϊόντα του χλωριωμένου νερού με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της μήτρας
30.07.2026

Νέα μελέτη συνδέει υποπροϊόντα του χλωριωμένου νερού με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της μήτρας

Ο ΕΟΦ ανακαλεί από την αγορά παρτίδα φαρμάκου για τη σκλήρυνση κατά πλάκας – Δείτε ποιο αφορά
30.07.2026

Ο ΕΟΦ ανακαλεί από την αγορά παρτίδα φαρμάκου για τη σκλήρυνση κατά πλάκας – Δείτε ποιο αφορά