Νεοπλασίες

Νέα θεραπεία για τον επιθετικό καρκίνο του μαστού

Επιστήμονες από το Εργαστήριο Cold Spring Harbor της Νέας Υόρκης ελπίζουν ότι θα δημιουργήσουν μία πολύ αποτελεσματική θεραπεία για έναν συγκεκριμένο τύπο καρκίνου του μαστού που είναι θετικός στην πρωτεΐνη HER2.

Αφορά 1 ασθενή στις 4 στις οποίες ο καρκίνος υπερεκφράζει μία πρωτεΐνη που ονομάζεται HER2. Προς το παρόν το φάρμακο Herceptin είναι η θεραπεία εκλογής, αλλά δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από διάστημα κάποιων χρόνων ο καρκίνος γίνεται ανθεκτικός στη θεραπεία.

Έτσι, ο καρκίνος που είναι θετικός στην πρωτεΐνη HER2 έχει χειρότερη πρόγνωση από άλλους τύπους του καρκίνου του μαστού.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι βρήκαν τρόπο να αναστέλλουν μία άλλη πρωτεΐνη, που ονομάζεται PTP1B, η οποία επίσης υπερεκφράζεται σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού θετικό στην πρωτεΐνη HER2. Ο καθηγητής Nicholas Tonks και η ομάδα του αντιμετώπισαν ποντίκια με καρκίνο του μαστού θετικό στην πρωτεΐνη HER2, με έναν αναστολέα της πρωτεΐνης PTP1B, που ονομάζεται MSI-1436 (trodusquemine). Παρατήρησαν λοιπόν ότι σταμάτησαν να μεγαλώνουν οι όγκοι και αποφεύχθηκε η μετάσταση στον πνεύμονα.

Ο Δρ. Nicholas Tonks είχε ανακαλύψει το ένζυμο PTP1B πριν 25 χρόνια και έκτοτε παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανάμεσα στους ερευνητές κυρίως όσον αφορά στη δημιουργία φαρμάκων. Μάλιστα οι ειδικοί θεωρούν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη μάχη κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

vita.gr

   

Νεοπλασίες

29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού

Ο κίνδυνος είναι υψηλότερος για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες

11.04.2025

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Ξεκινά η χορήγηση εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα σε κλινική δοκιμή

Το εμβόλιο θα χορηγείται σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα που πληρούν τα ιατρικά κριτήρια

05.03.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: H παχυσαρκία είναι «ένοχη» για περισσότερα από 60 νοσήματα

04.03.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Τα τατουάζ μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου

25.02.2025

Καλύτερα να τις αποφεύγετε: Οι 8 τροφές που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη καρκίνου

25.02.2025

Μία στις 20 γυναίκες παγκοσμίως διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού

12.02.2025

Καρκίνος: Αυτά είναι τα πέντε «σιωπηλά» συμπτώματα που είναι ανησυχητικά

11.02.2025

Καρκίνος θυρεοειδούς: Ποια τα συμπτώματα, οι συνήθεις αιτίες και οι παράγοντες κινδύνου

29.01.2025

Φαρμακευτικός κολοσσός αντιμέτωπος με κατηγορίες για σοβαρές παρενέργειες αντικαρκινικού εμβολίου

16.01.2025

Ο FDA απαγορεύει κόκκινη χρωστική ουσία που υπάρχει σε 3.000 τρόφιμα – Φτιάχνεται από πετρέλαιο!

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

30.04.2025

Πότε το περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Δείτε ποιοι πρέπει να προσέχουν

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εκείνους που περπατάνε είναι αυτές που στοχεύουν στον τετρακέφαλο

30.04.2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πιείτε σαμπάνια για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής

Η ανακοπή μπορεί να προκληθεί από ανώμαλο καρδιακό ρυθμό

30.04.2025

94χρονη γυμνάστρια αποκαλύπτει τις 4 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε μετά τα 50

30.04.2025

Νέα μελέτη: Το επίμονα υψηλό σάκχαρο στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης καρδιακής βλάβης

30.04.2025

Aυτό είναι το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό

30.04.2025

Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία τα αγγούρια

30.04.2025

Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν παραγγέλνεις φαγητό απ’ έξω και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου

30.04.2025

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν περισσότερους θανάτους στην ανθρωπότητα από όλα τα άλλα εμβόλια 33 ετών!

29.04.2025

Τα 9 φρούτα με το περισσότερο μαγνήσιο για ενέργεια και ισχυρό ανοσοποιητικό

29.04.2025

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κοτόπουλου άνω των 300 γραμ./εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού