Επιδημίες

Αποκάλυψη «βόμβα» από το Τόκιο – Ο κινεζικός στρατός αγόρασε PCR test πριν ανακοινωθεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Αποκάλυψη «βόμβα» από το Τόκιο – Ο κινεζικός στρατός αγόρασε PCR test πριν ανακοινωθεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Στο «φως» της δημοσιότητας, ήρθε μια νέα αποκάλυψη – «βόμβα» από το Τόκιο και συγκεκριμένα από έκθεση εταιρείας ασφαλείας διαδικτύου η οποία αποκαλύπτει πως οι Kινέζοι γνώριζαν για τον κορωνοϊό, πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα το πρώτο κρούσμα.

Οι αγορές τεστ PCR στην «επίμαχη» επαρχία Χουμπέι της Κίνας αυξήθηκαν μήνες πριν από τις πρώτες επίσημες αναφορές για το αρχικό κρούσμα κορωνοϊού, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Internet 2.0 που έχει έδρα την Αυστραλία.

Περίπου 67,4 εκατομμύρια γιουάν (10,5 εκατομμύρια δολάρια με την τρέχουσα ισοτιμία) δαπανήθηκαν σε δοκιμές PCR στο Χουμπέι κατά τη διάρκεια του 2019, σχεδόν διπλάσιο από το σύνολο του 2018, με την ανοδική πορεία να ξεκινά τον Μάιο, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

Η εταιρεία «Internet 2.0» συνέλεξε και ανέλυσε δεδομένα από έναν ιστότοπο που συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές δημοσίων συμβάσεων στην Κίνα. Η ομάδα ανάλυσης αποτελείται από πρώην αξιωματούχους από υπηρεσίες πληροφοριών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και άλλες χώρες.

Η έκθεση θέτει περαιτέρω αμφιβολίες για την επίσημη γραμμή της Κίνας σχετικά με την προέλευση του ιού, ένα θέμα που έχει τροφοδοτήσει τις εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον. Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αμφισβήτησε τα ευρήματα της έκθεσης.

Τα τεστ PCR φυσικά χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό της παρουσίας μιας συγκεκριμένης γενετικής αλληλουχίας σε ένα δείγμα και έχουν εφαρμογές πέρα ​​από τον έλεγχο COVID-19. Η συγκεκριμένη έκθεση όμως υποστηρίζει ότι η ασυνήθιστη άνοδος πιθανώς σηματοδοτεί την ευαισθητοποίηση για μια νέα ασθένεια που εξαπλώνεται μέσα και γύρω από τη Γουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι.

Οι παραγγελίες διπλασιάστηκαν από τα πανεπιστήμια, πενταπλασιάστηκαν από το Κινέζικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και δεκαπλασιάστηκαν από τα γραφεία δοκιμών σε ζώα. Οι αγορές όμως από νοσοκομεία μειώθηκαν κατά περισσότερο από 10%! Στοιχεία που δείχνουν ότι το κράτος γνώριζε, όχι όμως και οι πολίτες, ακόμα και οι υγειονομικοί λειτουργοί της πρώτης γραμμής.

Τα μηνιαία δεδομένα προμηθειών δείχνουν μια άνοδο των παραγγελιών τον Μάιο του 2019, ειδικά από αγοραστές του Κινέζικου CDC και τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας!

«Πιστεύουμε ότι οι αυξημένες δαπάνες τον Μάιο υποδηλώνουν την πρώτη ημερομηνία που έγινε γνωστή η νέα μόλυνση», αναφέρεται στην έκθεση.

Οι αγορές αυξήθηκαν κατακόρυφα επίσης από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, ιδίως από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Γουχάν. Το ίδρυμα ξόδεψε 8,92 εκατομμύρια γιουάν για αγορά τεστ PCR το 2019, περίπου οκταπλάσια από το σύνολο του προηγούμενου έτους.

Το πανεπιστήμιο, μαζί με τα τοπικά νοσοκομεία και τις δημόσιες αρχές υγείας, διαδραματίζει άμεσο ρόλο στην αντιμετώπιση των εστιών νέων ασθενειών, σύμφωνα με την έκθεση.

Η ραγδαία αύξηση αυτή των παραγγελιών παρέχει στοιχεία ότι «η αύξηση των αγορών τεστ PCR συνδέθηκε πιθανότατα με την εμφάνιση του COVID-19 στην επαρχία Χουμπέι το 2019», αναφέρεται στην έκθεση. «Εκτιμούμε με μεγάλη βεβαιότητα ότι η πανδημία ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από ότι η Κίνα ενημέρωσε τον ΠΟΥ [Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας] για τον COVID-19».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αμφισβήτησε τα ευρήματα. Σε απάντηση στο Bloomberg News, εκπρόσωπος της κινέζικης κυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι τα ευρήματα εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία με άλλους αμφίβολους ισχυρισμούς σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου ενός «λεγόμενου εγγράφου» που ανέλυσε τον όγκο κίνησης κοντά σε πολλά νοσοκομεία της Γουχάν και έψαξε για τις λέξεις-κλειδιά “βήχας” και “διάρροια” πριν καταλήξουν (οι ΗΠΑ) στο συμπέρασμα ότι το ξέσπασμα ξεκίνησε στη Γουχάν ήδη από τον Αύγουστο του 2019.

«Η ιχνηλασιμότητα των ιών είναι ένα σοβαρό επιστημονικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους επιστήμονες», δήλωσε ο κινέζους εκπρόσωπος στο Bloomberg. Το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας δημοσίευσε μια λευκή βίβλο για τις ενέργειες της χώρας για την καταπολέμηση του Covid-19, η οποία με «σαφές χρονοδιάγραμμα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία» καταγράφει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της επιδημίας, σύμφωνα με τον Κινέζο εκπρόσωπο.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα συγκρούονται για το ζήτημα προέλευσης του Κορωνοϊού από τις πρώτες μέρες της πανδημίας. Το Πεκίνο είπε στον ΠΟΥ ότι το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2019. Αλλά ορισμένοι στις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο ιός διέρρευσε από το ερευνητικό εργαστήριο της Γιουχάν.

«Αυτή η έκθεση θα μπορούσε να δώσει μια ευκαιρία στις χώρες να πιέσουν ξανά την Κίνα για πληροφορίες», δήλωσε ο Akira Igata, επισκέπτης καθηγητής στο Tama Graduate School of Business στο Τόκιο που εξέτασε αυτά τα δεδομένα ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας.

Δορυφορικές εικόνες από χώρους στάθμευσης νοσοκομείων της Γουχάν δείχνουν απότομη αύξηση της δραστηριότητας από τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με μελέτη πέρυσι από ερευνητές από το Χάρβαρντ και άλλα ιδρύματα. Αλλά μια έκθεση τον Αύγουστο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν κατέληξε σε συμπέρασμα για το αν η ασθένεια ξεκίνησε από ένα ζώο – ξενιστή ή διέρρευσε από ένα εργαστήριο.

«Δεν υπήρξε διαφανής παράθεση χρηστικών δεδομένων από την Κίνα σχετικά με το πώς και πότε ξεκίνησε ο COVID-19», δήλωσε ο David Robinson, ένας από τους συντάκτες της τελευταίας έκθεσης. «Η μηδενική διαφάνεια έχει τροφοδοτήσει πολλές υποθέσεις, θεωρίες, παραπληροφόρηση καθώς και πόνο στην καρδιά για τα θύματα».

«Το Internet 2.0 χρησιμοποίησε τις ικανότητές μας για να προσπαθήσει να παράσχει αξιόπιστα δεδομένα στον κόσμο για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις αυτής της πανδημίας», πρόσθεσε ο Robinson, αναφερόμενος στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας που δημοσίευσε την έκθεση.

Τα δεδομένα για τον σκοτεινό ρόλο της Κίνας στην έναρξη της πανδημίας, πυκνώνουν. Οι Κινέζοι προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους, διαγράφοντας όλα τα δεδομένα και κυρίως τον κατάλογο των πειραμάτων πάνω σε κορωνοϊούς που γίνονταν στο εργαστήριο της Γιουχάν, με προφανή στόχο την συσκότιση της έρευνας.

Όπως και να έχει, η πανδημία απογείωσε την κινεζική οικονομία την ώρα που οι υπόλοιποι ανθρωπότητα έμπαινε σε ένα πρωτοφανές σπιράλ οικονομικής κρίσης.

Επιδημίες

25.01.2024

Η παχυσαρκία «εκτοξεύθηκε» στα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 στη Βρετανία

Η παχυσαρκία των παιδιών δημοτικών σχολείων στη Βρετανία αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια των μέτρων αποκλεισμού της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «PLOS ONE». Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, το κλείσιμο των σχολείων άλλαξε άρδην την καθημερινότητα των μικρών παιδιών. Η ακύρωση των οργανωμένων αθλημάτων, τα […]

22.01.2024

Συσχέτιση αυτοάνοσων νοσημάτων παρατηρούν οι επιστήμονες με τη νόσηση από COVID-19

Η COVID-19 σχετίζεται με έξαρση ή πυροδότηση διαφόρων αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η γυροειδής αλωπεκία (Alopecia Areata-ΑΑ) είναι αυτοάνοση τριχόπτωση που εμφανίζεται σε ευαίσθητα άτομα από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ιούς, εμβολιασμούς και ψυχολογικό στρες. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός αναφορών για εμφάνιση, έξαρση και […]

ΕΚΠΑ: Οι αιτίες της αύξησης του αριθμού των λοιμώξεων του αναπνευστικού με το τέλος της πανδημίας Covid-19
22.01.2024

ΕΚΠΑ: Οι αιτίες της αύξησης του αριθμού των λοιμώξεων του αναπνευστικού με το τέλος της πανδημίας Covid-19

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 12 ετών και άνω
16.10.2023

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 12 ετών και άνω

Κορωνοϊός: Ποιά είναι τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων
10.10.2023

Κορωνοϊός: Ποιά είναι τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων

Η κυβέρνηση δεν διαγράφει τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών – «Τοκίζονται και περνάνε και στους κληρονόμους»!
07.08.2023

Η κυβέρνηση δεν διαγράφει τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών – «Τοκίζονται και περνάνε και στους κληρονόμους»!

CDC: Επανεμφανίστηκε η λέπρα στις ΗΠΑ – Μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αναπηρίες
02.08.2023

CDC: Επανεμφανίστηκε η λέπρα στις ΗΠΑ – Μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αναπηρίες

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι καρδιακοί παλμοί μας είναι φυσιολογικοί ή κάτι δεν πάει καλά; «Αν κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στο Ίντερνετ, θα βρείτε αρκετές πηγές που αναφέρουν ότι οι φυσιολογικοί παλμοί για τους ενήλικες κυμαίνονται μεταξύ 60 και 100 το λεπτό», αναφέρει ηλεκτροφυσιολόγος από το Τμήμα Καρδιαγγειακής Ιατρικής της Cleveland Clinic, στο Οχάιο. Στα […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό
22.02.2024

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου
20.02.2024

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ
20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ