Επιδημίες

Επενδύσεις 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ για πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού

Εν μέσω πανδημίας COVID-19
Επενδύσεις 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ για πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού

Η πανδημία COVID-19 έχει αναμφίβολα αναδείξει την ανάγκη για ουσιαστική υποστήριξη και θωράκιση του συστήματος υγείας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα πρόσφατα δεδομένα σχετικά με τις επενδύσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση Biden στις ΗΠΑ με σκοπό τη στήριξη του συστήματος υγείας.

Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε προσφάτως ότι επενδύει 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια με σκοπό να προσλάβει περισσότερους εργαζόμενους στον τομέα της δημόσιας υγείας για να αντιμετωπίσει την πανδημία COVID-19 και τις μελλοντικές κρίσεις υγείας.

Τα χρήματα θα προέλθουν από το πακέτο ανακούφισης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο εγκρίθηκε από το Κογκρέσο τον Μάρτιο 2021.

Τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα μπορούσαν να δώσουν μια αναγκαία ώθηση στις δομές δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Η πανδημία COVID-19 ανέδειξε τις ελλείψεις στο αμερικανικό δημόσιο σύστημα υγείας και σημείωσε την ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης.

Η κυβέρνηση Biden δήλωσε ότι 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για:

-την ενίσχυση των επιβαρυμένων από την πανδημία τμημάτων δημόσιας υγείας,

-την πρόσληψη ειδικών στα λοιμώδη νοσήματα για ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων,

-διαχείριση κρουσμάτων και διερεύνηση των νέων συρροών κρουσμάτων, καθώς και,

-για πρόσληψη σχολικών νοσοκόμων που θα βοηθήσουν στην ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Μερικά από τα χρήματα θα διατεθούν επίσης για την περαιτέρω ανάπτυξη της Υπηρεσίας Πληροφοριών Επιδημίας στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η οποία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη περιχαράκωση νέων συρροών κρουσμάτων COVID-19.

Τα υπόλοιπα 3 δισεκατομμύρια δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος επιχορήγησης για την εκπαίδευση και τον εκσυγχρονισμό του εργατικού δυναμικού της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοπικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας είχαν χάσει σχεδόν το ένα τέταρτο του συνολικού τους εργατικού δυναμικού από το 2008 μέχρι το 2020, που αντιστοιχεί σε μείωση περίπου 60.000 εργαζομένων, σύμφωνα με εθνικές ενώσεις υπαλλήλων υγείας.

Επιπλέον, η κύρια πηγή ομοσπονδιακής χρηματοδότησης των οργανισμών – ο προϋπολογισμός ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης των CDC –είχε μειωθεί κατά 30% από το 2003.

Μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Trust for America’s Health διαπίστωσε ότι η υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στη μη ικανοποιητική αντίδραση της χώρας έναντι στην πανδημία COVID-19.

Έχει ιδιαίτερη σημασία η συνεχιζόμενη υποστήριξη του συστήματος υγείας -όχι μόνο κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης υγειονομικής κρίσης- ώστε το σύστημα υγείας να έχει ισχυρά θεμέλια και να βρίσκεται σε κατάσταση συνεχούς ετοιμότητας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση υγειονομικών απειλών, το οποίο θα έχει και συνολικό οικονομικό όφελος.

Σύμφωνα με την έκθεση από το ίδρυμα Trust for America’s Health, θα πρέπει να διασφαλιστεί μια ετήσια επιχορήγηση 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη δημόσια υγεία ώστε το σύστημα υγείας να προετοιμαστεί για μελλοντικές κρίσεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας επόμενης πανδημίας.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει μια τέτοια χρηματοδότηση, σύμφωνα με πρόσφατη σχετική δημοσκόπηση από το Ίδρυμα Robert Wood Johnson και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Harvard T.H. Chan.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 71%των ερωτηθέντων συμφωνεί ουσιαστικά στην αύξηση των ομοσπονδιακών δαπανών για τη βελτίωση των προγραμμάτων δημόσιας υγείας του έθνους.

Επιπλέον, το 72% δήλωσε ότι πιστεύει πως οι δραστηριότητες των οργανισμών δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά ή πολύ σημαντικές για την υγεία Αμερικανών πολιτών.

Επιδημίες

15.11.2025

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα! – Το Δημόσιο θα πληρώσει αποζημιώσεις!

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα, βάσει σχετικής απόφασης δικαστηρίου του Πειραιά. Το ελληνικό Δημόσιο καλείται να δώσει αποζημίωση στους συγγενείς μιας 60χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ειδικότερα, η 60χρονη εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Πειραιά με το εμβόλιο Vaxzevria της εταιρείας AstraZeneca κατά του Covid-19 […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

12.05.2026

Η υπουργός Υγείας της Γαλλίας προειδοποιεί: «Αβέβαιο εάν μεταλλάχθηκε το στέλεχος του χανταϊού»!

«Υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον ιό»

12.05.2026

Νεσχάν Μελαζίμ: «Χρησιμοποίησα “πι” και μετά αναπηρικό αμαξίδιο μέχρι να γεννήσω – Ταλαιπωρήθηκα πολύ» (βίντεο)

Αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με οστεοπόρωση κύησης, όταν ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος

Χανταϊός: Ο ρόλος του «πυγμαίου αρουραίου» και ο κίνδυνος για τους ανθρώπους
12.05.2026

Χανταϊός: Ο ρόλος του «πυγμαίου αρουραίου» και ο κίνδυνος για τους ανθρώπους

Pfizer: Το εμβόλιο ίσως να μην είναι η ενδεδειγμένη λύση για τον  χανταϊό
12.05.2026

Pfizer: Το εμβόλιο ίσως να μην είναι η ενδεδειγμένη λύση για τον χανταϊό

Ειδικοί προειδοποιούν: Ο κόσμος να ετοιμάζεται για κρούσματα «τρίτης γενιάς» χανταϊού
12.05.2026

Ειδικοί προειδοποιούν: Ο κόσμος να ετοιμάζεται για κρούσματα «τρίτης γενιάς» χανταϊού

Ανησυχητικό κρούσμα  χανταϊού στην Ιταλία: 25χρονος νοσηλεύεται  σε νοσοκομείο της Ρώμης
12.05.2026

Ανησυχητικό κρούσμα χανταϊού στην Ιταλία: 25χρονος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ρώμης

ΠΟΥ για χανταϊό: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βρισκόμαστε στην έναρξη μιας μεγαλύτερης επιδημίας»
12.05.2026

ΠΟΥ για χανταϊό: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βρισκόμαστε στην έναρξη μιας μεγαλύτερης επιδημίας»

Πολλαπλή σκλήρυνση: Τα οκτώ πρώιμα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
12.05.2026

Πολλαπλή σκλήρυνση: Τα οκτώ πρώιμα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Δείτε βίντεο: Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Αμάλ Αλαμουντίν με ολόχρυσο φόρεμα στο κόκκινο χαλί του Royal Albert Hall
12.05.2026

Δείτε βίντεο: Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Αμάλ Αλαμουντίν με ολόχρυσο φόρεμα στο κόκκινο χαλί του Royal Albert Hall

Οι 5 συνήθειες που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη
12.05.2026

Οι 5 συνήθειες που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη