Επιδημίες

Μητέρες νικήτριες της Ζωής στην πανδημία COVID -19

Μητέρες νικήτριες της Ζωής στην πανδημία COVID -19

Γιορτή Της Μητέρας, 9 ΜΑΪΟΥ 2021, ώρα 10.00-11.00

Συνδεθείτε: https://www.conferre.tv/miterattikon

ΜΗΤΕΡΕΣ – ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19

1LOGOS

Η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο Αττικό Νοσοκομείο, και το Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» διοργανώνουν ένα web-event για την γιορτή της Μητέρας στις 9 Μάϊου 2021, που εφέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της πανδημίας.

Η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ έχει αναλάβει με επιτυχία τη διαχείριση εγκύων και λεχωϊδων με λοίμωξη COVID-19,  με παγκόσμιες πρωτιές, όπως με ενδομήτριες επεμβάσεις κατά την κύηση, τοκετό σε γυναίκα με μεταμόσχευση νεφρού αλλά και με τη διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής σε μητέρα που ήταν διασωληνωμένη λόγω βαριάς πνευμονίας από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Σε αυτή τη γιορτή το σύνθημά μας είναι «Μητέρες-Νικήτριες της Ζωής» και μιλάει για πρώτη φορά η γυναίκα που γέννησε ενώ ήταν διασωληνωμένη, καθώς και άλλες γυναίκες που γέννησαν στο Αττικό Νοσοκομείο ενώ νοσούσαν από λοίμωξη COVID-19.

Επίσης, θα μιλήσουν μητέρες-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ και της Β’ Αναισθησιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Αττικό Νοσοκομείο, που στήριξαν τον αγώνα των γυναικών αυτών να γεννήσουν με ασφάλεια.

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου και το Ίδρυμά του είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε την μουσική του για να προβληθεί τόσο η ελπίδα που δίνουν οι μητέρες όσο και η υπερπροσπάθεια όλου του υγειονομικού προσωπικού για την αίσια έκβαση της απρόσμενης περιπέτειάς τους.

Η εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας γίνεται στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων «ΑΤΤΙΚΟΡΑΜΑ στη Μαιευτική και Γυναικολογία 2021» και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΕΚΠΑ.

Την γιορτή θα προλογίσουν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννης, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής κ. Α.Μ. Δημόπουλος, η Διευθύντρια της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ Καθηγήτρια Σ. Καλανταρίδου και ο Πρόεδρος του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», Επ. Καθηγητής κ. Χαλβατσιώτης.

Πρόγραμμα διαδικτυακής γιορτής

Έναρξη στις 10.00 https://www.conferre.tv/miterattikon

10.00-10.15

Χαιρετισμοί

Κωνσταντίνος Μπακογιάννης
Δήμαρχος Αθηναίων

Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος
Πρύτανης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Επ. Καθηγητής Παναγιώτης Χαλβατσιώτης
Πρόεδρος Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»

Καθηγήτρια Σοφία Καλανταρίδου
Διευθύντρια Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Π.Γ.Ν. «Αττικόν»

10.15-10.40 Η Δήμητρα, η Μαρίνα και η Σταματία μοιράζονται τις εμπειρίες τους από την γέννηση των μωρών τους στο Αττικό Νοσοκομείο ενώ νοσούσαν από την λοίμωξη COVID-19.

Όλες οι μητέρες είναι υγιείς μαζί με τα μωρά τους.

Η Δήμητρα γέννησε πρόωρα με επείγουσα καισαρική τομή ενώ ήταν διασωληνωμένη, λόγω της βαριάς πνευμονίας COVID-19, η Μαρίνα γέννησε, επίσης πρόωρα με επείγουσα καισαρική τομή, λόγω επιδεινούμενης πνευμονίας COVID-19, και η Σταματία είχε ηπιότερη συμπτωματολογία και γέννησε φυσιολογικά ένα τελειόμηνο νεογνό.

Είναι οι ΜΗΤΕΡΕΣ – ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

10.40-11.00 Mητέρες-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Γ’ Μαιευτικής -Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ και της Β’ Αναισθησιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, στο Αττικό Νοσοκομείο, οι οποίες στήριξαν τον αγώνα των γυναικών αυτών να γεννήσουν με ασφάλεια μιλούν για τις δικές τους εμπειρίες στην πανδημία COVID-19.

Επιδημίες

15.11.2025

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα! – Το Δημόσιο θα πληρώσει αποζημιώσεις!

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα, βάσει σχετικής απόφασης δικαστηρίου του Πειραιά. Το ελληνικό Δημόσιο καλείται να δώσει αποζημίωση στους συγγενείς μιας 60χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ειδικότερα, η 60χρονη εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Πειραιά με το εμβόλιο Vaxzevria της εταιρείας AstraZeneca κατά του Covid-19 […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

08.07.2026

Μπιλ Γκέιτς: «Στόχος η μηδενική κατανάλωση κρέατος μέχρι το 2030 – Η τεχνητή πρωτεΐνη θα αλλάξει τη διατροφή μας»

Ο ιδρυτής της Microsoft έχει επενδύσει σε εταιρείες που αναπτύσσουν εναλλακτικές λύσεις για την παραγωγή τροφίμων

08.07.2026

Οι ηλεκτρολύτες δεν είναι πάντα αθώοι: Πότε η υπερβολική χρήση τους μπορεί να βλάψει τον οργανισμό

Ποιοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Η ατμοσφαιρική ρύπανση «χτυπά» το ανδρικό DNA – Αλλαγές στο σπέρμα προκαλούν ανησυχία για τη γονιμότητα
08.07.2026

Η ατμοσφαιρική ρύπανση «χτυπά» το ανδρικό DNA – Αλλαγές στο σπέρμα προκαλούν ανησυχία για τη γονιμότητα

Μην τα αγνοήσετε: Τα 3 κοινά σημάδια που δείχνουν ότι το «άλλο σας μισό» βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού
07.07.2026

Μην τα αγνοήσετε: Τα 3 κοινά σημάδια που δείχνουν ότι το «άλλο σας μισό» βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού

Γιατί το αποσμητικό σας δεν «πιάνει» πλέον – Τα λάθη που κάνουν σχεδόν όλοι
07.07.2026

Γιατί το αποσμητικό σας δεν «πιάνει» πλέον – Τα λάθη που κάνουν σχεδόν όλοι

Γυαλιά ηλίου: Πώς να επιλέξετε τη σωστή κατηγορία φακών για ασφαλή προστασία
07.07.2026

Γυαλιά ηλίου: Πώς να επιλέξετε τη σωστή κατηγορία φακών για ασφαλή προστασία

Καρδιολόγος αποκαλύπτει: Αυτά είναι τα 5 πράγματα που αποφεύγει κάθε πρωί για να προστατεύει την καρδιά του
07.07.2026

Καρδιολόγος αποκαλύπτει: Αυτά είναι τα 5 πράγματα που αποφεύγει κάθε πρωί για να προστατεύει την καρδιά του

Γιατί οι πέτρες στα νεφρά εμφανίζονται συχνότερα το καλοκαίρι: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
07.07.2026

Γιατί οι πέτρες στα νεφρά εμφανίζονται συχνότερα το καλοκαίρι: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Οι κρυφοί «σύμμαχοι» απέναντι στον καύσωνα: Τα ροφήματα που βοηθούν το σώμα να μην καταρρεύσει
07.07.2026

Οι κρυφοί «σύμμαχοι» απέναντι στον καύσωνα: Τα ροφήματα που βοηθούν το σώμα να μην καταρρεύσει

Διαβήτης στις γυναίκες: Τα 6 σημάδια που μπορεί να «προδώσουν» τη νόσο
07.07.2026

Διαβήτης στις γυναίκες: Τα 6 σημάδια που μπορεί να «προδώσουν» τη νόσο