Επιδημίες

Μητέρες νικήτριες της Ζωής στην πανδημία COVID -19

Μητέρες νικήτριες της Ζωής στην πανδημία COVID -19

Γιορτή Της Μητέρας, 9 ΜΑΪΟΥ 2021, ώρα 10.00-11.00

Συνδεθείτε: https://www.conferre.tv/miterattikon

ΜΗΤΕΡΕΣ – ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19

1LOGOS

Η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο Αττικό Νοσοκομείο, και το Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» διοργανώνουν ένα web-event για την γιορτή της Μητέρας στις 9 Μάϊου 2021, που εφέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της πανδημίας.

Η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ έχει αναλάβει με επιτυχία τη διαχείριση εγκύων και λεχωϊδων με λοίμωξη COVID-19,  με παγκόσμιες πρωτιές, όπως με ενδομήτριες επεμβάσεις κατά την κύηση, τοκετό σε γυναίκα με μεταμόσχευση νεφρού αλλά και με τη διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής σε μητέρα που ήταν διασωληνωμένη λόγω βαριάς πνευμονίας από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Σε αυτή τη γιορτή το σύνθημά μας είναι «Μητέρες-Νικήτριες της Ζωής» και μιλάει για πρώτη φορά η γυναίκα που γέννησε ενώ ήταν διασωληνωμένη, καθώς και άλλες γυναίκες που γέννησαν στο Αττικό Νοσοκομείο ενώ νοσούσαν από λοίμωξη COVID-19.

Επίσης, θα μιλήσουν μητέρες-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ και της Β’ Αναισθησιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Αττικό Νοσοκομείο, που στήριξαν τον αγώνα των γυναικών αυτών να γεννήσουν με ασφάλεια.

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου και το Ίδρυμά του είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε την μουσική του για να προβληθεί τόσο η ελπίδα που δίνουν οι μητέρες όσο και η υπερπροσπάθεια όλου του υγειονομικού προσωπικού για την αίσια έκβαση της απρόσμενης περιπέτειάς τους.

Η εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας γίνεται στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων «ΑΤΤΙΚΟΡΑΜΑ στη Μαιευτική και Γυναικολογία 2021» και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΕΚΠΑ.

Την γιορτή θα προλογίσουν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννης, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής κ. Α.Μ. Δημόπουλος, η Διευθύντρια της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ Καθηγήτρια Σ. Καλανταρίδου και ο Πρόεδρος του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», Επ. Καθηγητής κ. Χαλβατσιώτης.

Πρόγραμμα διαδικτυακής γιορτής

Έναρξη στις 10.00 https://www.conferre.tv/miterattikon

10.00-10.15

Χαιρετισμοί

Κωνσταντίνος Μπακογιάννης
Δήμαρχος Αθηναίων

Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος
Πρύτανης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Επ. Καθηγητής Παναγιώτης Χαλβατσιώτης
Πρόεδρος Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»

Καθηγήτρια Σοφία Καλανταρίδου
Διευθύντρια Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Π.Γ.Ν. «Αττικόν»

10.15-10.40 Η Δήμητρα, η Μαρίνα και η Σταματία μοιράζονται τις εμπειρίες τους από την γέννηση των μωρών τους στο Αττικό Νοσοκομείο ενώ νοσούσαν από την λοίμωξη COVID-19.

Όλες οι μητέρες είναι υγιείς μαζί με τα μωρά τους.

Η Δήμητρα γέννησε πρόωρα με επείγουσα καισαρική τομή ενώ ήταν διασωληνωμένη, λόγω της βαριάς πνευμονίας COVID-19, η Μαρίνα γέννησε, επίσης πρόωρα με επείγουσα καισαρική τομή, λόγω επιδεινούμενης πνευμονίας COVID-19, και η Σταματία είχε ηπιότερη συμπτωματολογία και γέννησε φυσιολογικά ένα τελειόμηνο νεογνό.

Είναι οι ΜΗΤΕΡΕΣ – ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

10.40-11.00 Mητέρες-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Γ’ Μαιευτικής -Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ και της Β’ Αναισθησιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, στο Αττικό Νοσοκομείο, οι οποίες στήριξαν τον αγώνα των γυναικών αυτών να γεννήσουν με ασφάλεια μιλούν για τις δικές τους εμπειρίες στην πανδημία COVID-19.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

21.07.2026

Η απλή συνήθεια που απαγόρευσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στα παιδιά τους

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου έχει τονίσει πως προσπαθεί να ακολουθεί το σχολικό πρόγραμμα των παιδιών του

20.07.2026

Ευτυχισμένη με τις δίδυμες κόρες της η Άννα Πρέλεβιτς: «Για πόσο ακόμη θα χωράνε μαζί στην αγκαλιά μου;» (φωτο)

«Ρουφάω την κάθε στιγμή όσο μπορώ, γιατί ο χρόνος περνάει τόσο μα τόσο γρήγορα», έγραψε επίσης

Γιατί στην εγκυμοσύνη γίνεται υπέρηχος και όχι μαγνητική – Η εξήγηση πίσω από τις «τρομακτικές» εικόνες των εμβρύων
18.07.2026

Γιατί στην εγκυμοσύνη γίνεται υπέρηχος και όχι μαγνητική – Η εξήγηση πίσω από τις «τρομακτικές» εικόνες των εμβρύων

Το όργανο του σώματος που ανανεώνεται συνεχώς χωρίς να το καταλαβαίνουμε
16.07.2026

Το όργανο του σώματος που ανανεώνεται συνεχώς χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Το λάθος με το κοτόπουλο που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σαλμονέλας
16.07.2026

Το λάθος με το κοτόπουλο που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σαλμονέλας

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ποιο ισχυρό παυσίπονο συνδέεται περισσότερο με θανατηφόρες επιπλοκές
16.07.2026

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ποιο ισχυρό παυσίπονο συνδέεται περισσότερο με θανατηφόρες επιπλοκές

Personal trainer αποκαλύπτει: Αυτό είναι το λάθος με τα παπούτσια που αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμών
16.07.2026

Personal trainer αποκαλύπτει: Αυτό είναι το λάθος με τα παπούτσια που αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμών

Παιδιά του πρώτου lockdown: Νέα έρευνα δείχνει δυσκολίες στη συγκέντρωση και τη συναισθηματική διαχείριση
15.07.2026

Παιδιά του πρώτου lockdown: Νέα έρευνα δείχνει δυσκολίες στη συγκέντρωση και τη συναισθηματική διαχείριση

Τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν στα πόδια οι σαγιονάρες – Τι να προσέχετε
15.07.2026

Τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν στα πόδια οι σαγιονάρες – Τι να προσέχετε

Βερβερίνη: Το φυσικό «κλειδί» για τον μεταβολισμό και τον έλεγχο βάρους
15.07.2026

Βερβερίνη: Το φυσικό «κλειδί» για τον μεταβολισμό και τον έλεγχο βάρους