Επιδημίες

Καθολικό lockdown στην Κάλυμνο μέχρι 10/5

Καθολικό lockdown στην Κάλυμνο μέχρι 10/5

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας Καθολικό lockdown ισχύει από σήμερα Τετάρτη μέχρι και τη Δευτέρα 10-05-2021 και ώρα 06:00 στην Κάλυμνο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στη νήσο Κάλυμνο της Π.Ε. Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης μελών της Επιτροπής επιδημιολόγων, εισήγησης του Δημάρχου Καλύμνου και λαμβάνοντας υπόψιν την επιδημιολογική έξαρση στο νησί, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, εφαρμόζεται στη νήσο Κάλυμνο καθολικό lockdown από την Τετάρτη 05-05-2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 10-05-2021 και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα, αποφασίζεται:

1. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms κωδικός 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).

2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της νήσου Καλύμνου για λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας.

3. Επιτρέπεται η μετακίνηση προς τη νήσο Κάλυμνο μόνο των μόνιμων κατοίκων και του προσωπικού τροφοδοσίας οχημάτων επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα. Συγκεκριμένα στους μόνιμους κατοίκους και στο προσωπικό τροφοδοσίας οχημάτων που θα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά προς τη νήσο Κάλυμνο θα διενεργείται τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid) από υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή και την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

4. Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.

5. Η αναστολή οικοδομικών εργασιών στη νήσο Κάλυμνο.

6. Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.

7. Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.

8. Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

9. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Καλυμνίων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της νήσου Καλύμνου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

10. Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

11. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της νήσου Καλύμνου.

Δείτε την απόφαση στη Διαύγεια: https://bit.ly/3vJSvjQ

Επιδημίες

15.11.2025

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα! – Το Δημόσιο θα πληρώσει αποζημιώσεις!

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα, βάσει σχετικής απόφασης δικαστηρίου του Πειραιά. Το ελληνικό Δημόσιο καλείται να δώσει αποζημίωση στους συγγενείς μιας 60χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ειδικότερα, η 60χρονη εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Πειραιά με το εμβόλιο Vaxzevria της εταιρείας AstraZeneca κατά του Covid-19 […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

20.05.2026

Στήρα: Το ψάρι που αξίζει μια θέση στη διατροφή μας – Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12 και ρίχνει την πίεση

Συχνά τη συγκρίνουν με το λαβράκι, το λυθρίνι και την ιππόγλωσσα, καθώς ανήκει στην κατηγορία των ποιοτικών λευκών ψαριών

20.05.2026

Ιατρικό «θαύμα» στη Νότια Κορέα: 3D εκτυπωμένη τραχεία από κύτταρα ασθενούς δεν απορρίφθηκε από τον οργανισμό

Η πρωτοποριακή επέμβαση ανοίγει τον δρόμο για μεταμοσχεύσεις χωρίς ανοσοκατασταλτικά φάρμακα εφ’ όρου ζωής

Τα παιδικά τραύματα του πατέρα περνούν μέσα από τα σπερματοζωάρια στα παιδιά του!
20.05.2026

Τα παιδικά τραύματα του πατέρα περνούν μέσα από τα σπερματοζωάρια στα παιδιά του!

«Έρχεται» το τέλος των χειρουργείων καταρράκτη; – Η νέα οφθαλμική σταγόνα που θα διορθώνει την όραση
20.05.2026

«Έρχεται» το τέλος των χειρουργείων καταρράκτη; – Η νέα οφθαλμική σταγόνα που θα διορθώνει την όραση

Επιστήμονες του MIT δημιούργησαν DNA αισθητήρα που ανιχνεύει καρκίνο – HIV στο σπίτι & κοστίζει κάτω από 1 δολάριο!
20.05.2026

Επιστήμονες του MIT δημιούργησαν DNA αισθητήρα που ανιχνεύει καρκίνο – HIV στο σπίτι & κοστίζει κάτω από 1 δολάριο!

Οι συστάσεις των ειδικών στους πολίτες για την οσμή αερίου στην Αττική: Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκες
19.05.2026

Οι συστάσεις των ειδικών στους πολίτες για την οσμή αερίου στην Αττική: Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκες

Taste Atlas: Η γραβιέρα Νάξου το κορυφαίο σκληρό τυρί στον κόσμο
19.05.2026

Taste Atlas: Η γραβιέρα Νάξου το κορυφαίο σκληρό τυρί στον κόσμο

Νέα ελπίδα για το Πάρκινσον: Επιστήμονες εντόπισαν πρωτεΐνη – «κλειδί» που ίσως επιβραδύνει τη νόσο
19.05.2026

Νέα ελπίδα για το Πάρκινσον: Επιστήμονες εντόπισαν πρωτεΐνη – «κλειδί» που ίσως επιβραδύνει τη νόσο

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αγχολυτικού φαρμάκου – Δείτε ποιο αφορά
19.05.2026

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αγχολυτικού φαρμάκου – Δείτε ποιο αφορά

Βερβερίνη: Το φυσικό «κλειδί» για τον μεταβολισμό και τον έλεγχο βάρους
19.05.2026

Βερβερίνη: Το φυσικό «κλειδί» για τον μεταβολισμό και τον έλεγχο βάρους