Επιδημίες

Καθολικό lockdown στην Κάλυμνο μέχρι 10/5

Καθολικό lockdown στην Κάλυμνο μέχρι 10/5

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας Καθολικό lockdown ισχύει από σήμερα Τετάρτη μέχρι και τη Δευτέρα 10-05-2021 και ώρα 06:00 στην Κάλυμνο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στη νήσο Κάλυμνο της Π.Ε. Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης μελών της Επιτροπής επιδημιολόγων, εισήγησης του Δημάρχου Καλύμνου και λαμβάνοντας υπόψιν την επιδημιολογική έξαρση στο νησί, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, εφαρμόζεται στη νήσο Κάλυμνο καθολικό lockdown από την Τετάρτη 05-05-2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 10-05-2021 και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα, αποφασίζεται:

1. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms κωδικός 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).

2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της νήσου Καλύμνου για λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας.

3. Επιτρέπεται η μετακίνηση προς τη νήσο Κάλυμνο μόνο των μόνιμων κατοίκων και του προσωπικού τροφοδοσίας οχημάτων επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα. Συγκεκριμένα στους μόνιμους κατοίκους και στο προσωπικό τροφοδοσίας οχημάτων που θα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά προς τη νήσο Κάλυμνο θα διενεργείται τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid) από υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή και την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

4. Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.

5. Η αναστολή οικοδομικών εργασιών στη νήσο Κάλυμνο.

6. Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.

7. Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.

8. Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

9. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Καλυμνίων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της νήσου Καλύμνου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

10. Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

11. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της νήσου Καλύμνου.

Δείτε την απόφαση στη Διαύγεια: https://bit.ly/3vJSvjQ

Επιδημίες

15.11.2025

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα! – Το Δημόσιο θα πληρώσει αποζημιώσεις!

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα, βάσει σχετικής απόφασης δικαστηρίου του Πειραιά. Το ελληνικό Δημόσιο καλείται να δώσει αποζημίωση στους συγγενείς μιας 60χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ειδικότερα, η 60χρονη εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Πειραιά με το εμβόλιο Vaxzevria της εταιρείας AstraZeneca κατά του Covid-19 […]

25.08.2025

Δ.Παρασκευής για κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Τζια: «Πιθανό να οφείλεται σε κάποιον ιό»

«Οι κάτοικοι να είναι επιφυλακτικοί με τη χρήση του νερού»

Συναγερμός για δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Κέα – Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ
22.08.2025

Συναγερμός για δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Κέα – Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ

Ονδούρα: Υποχρεωτική ξανά η χρήση μάσκας για την COVID-19! – Ανησυχία στις ΗΠΑ από τα νέα κρούσματα
18.08.2025

Ονδούρα: Υποχρεωτική ξανά η χρήση μάσκας για την COVID-19! – Ανησυχία στις ΗΠΑ από τα νέα κρούσματα

Χολέρα στο Σουδάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί σε μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως
14.08.2025

Χολέρα στο Σουδάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί σε μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

09.04.2026

Άννα Πρέλεβιτς για την εγκυμοσύνη της: «Πριν μείνω έγκυος είχα μία αποβολή – Ήταν η χειρότερη στιγμή» (βίντεο)

Η ίδια περιέγραψε και την έντονη αγωνία που ένιωθε σε κάθε υπέρηχο κατά τη διάρκεια της νέας της εγκυμοσύνης

08.04.2026

Τελικά τα ψηλά τακούνια παραμορφώνουν τα πόδια; – Ποια προβλήματα προκαλεί η μακροχρόνια χρήση τους

Η μετατόπιση του σωματικού βάρους προς το μπροστινό μέρος του ποδιού αυξάνει την πίεση στα δάχτυλα και στις αρθρώσεις

Παρ’ολίγον βιασθείσα η Μαρία Κωνσταντάρου: «Με έριξε κάτω στο πάτωμα και πάλεψα» (βίντεο)
07.04.2026

Παρ’ολίγον βιασθείσα η Μαρία Κωνσταντάρου: «Με έριξε κάτω στο πάτωμα και πάλεψα» (βίντεο)

Νηστεία Σαρακοστής και γαστρεντερίτιδα: Τι πρέπει να προσέχετε με τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή
07.04.2026

Νηστεία Σαρακοστής και γαστρεντερίτιδα: Τι πρέπει να προσέχετε με τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή

Δείτε ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες εξανθήματος κάτω από το στήθος – Πώς αντιμετωπίζεται
07.04.2026

Δείτε ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες εξανθήματος κάτω από το στήθος – Πώς αντιμετωπίζεται

Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για το πασχαλινό τραπέζι – Τι πρέπει να προσέξουμε
07.04.2026

Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για το πασχαλινό τραπέζι – Τι πρέπει να προσέξουμε

ΗΠΑ: Ερευνητές ανέπτυξαν οικονομικά προσιτή εξέταση αίματος που ανιχνεύει διάφορους καρκίνους και άλλες παθήσεις
07.04.2026

ΗΠΑ: Ερευνητές ανέπτυξαν οικονομικά προσιτή εξέταση αίματος που ανιχνεύει διάφορους καρκίνους και άλλες παθήσεις

Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα ενός «μίνι εγκεφαλικού» επεισοδίου
06.04.2026

Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα ενός «μίνι εγκεφαλικού» επεισοδίου

Νέα μελέτη: Oρισμένες θεραπείες κατά του καρκίνου μπορεί να οδηγήσουν μετέπειτα σε λευχαιμία
06.04.2026

Νέα μελέτη: Oρισμένες θεραπείες κατά του καρκίνου μπορεί να οδηγήσουν μετέπειτα σε λευχαιμία

Αυστραλία: 78 Σελίδες «σκοτάδι» – Λογόκριναν κάθε λέξη  για τις προβληματικές παρτίδες των εμβολίων Covid
06.04.2026

Αυστραλία: 78 Σελίδες «σκοτάδι» – Λογόκριναν κάθε λέξη για τις προβληματικές παρτίδες των εμβολίων Covid