Επιδημίες

Δηλώσεις σοκ από Μ.Παγώνη: Άφησε να εννοηθεί ότι το 40% των νοσηλευόμενων είναι εμβολιασμένοι!

Δηλώσεις σοκ από Μ.Παγώνη:  Άφησε να εννοηθεί ότι το 40% των νοσηλευόμενων είναι εμβολιασμένοι!

Δηλώσεις σοκ που αποδεικνύουν πως οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μεταδίδουν, να μολύνονται και να νοσούν από κορωνοϊό έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. 

Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη το «60% των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι», κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως το υπόλοιπο 40% είναι άτομα που είτε έχουν κάνει τη μία δόση του εμβολίου, είτε ακόμη και τις δύο. Δηλώσεις που έρχονται λίγα 24ωρα μετά τ’ όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σύμφωνα με τον οποίο το 4% των νεκρών με Covid-19 είχε κάνει τη μία δόση του εμβολίου. 

Η κα Παγώνη γνωστοποίησε ότι «το 60% είναι ανεμβολίαστοι από αυτούς που έχουμε στα νοσοκομεία και νοσηλεύονται», ενώ ανησυχητικό είναι το γεγονός πως «οι εισαγωγές και οι διασωληνωμένοι με Covid είναι νέα άτομα, από 25 έως 55 με 60 ετών. Αυτό οι νέοι θα πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους, όπως και το ότι οι μεταλλάξεις είναι περισσότερο μεταδοτικές στις νέες ηλικίες».

Με αφορμή και το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού των 30-39 ετών, τόνισε πως «πρέπει να γίνει συνείδηση πλέον ο εμβολιασμός». Για τους ηλικιωμένους που τους δόθηκε η προτεραιότητα και ένας στους τρεις φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, τούς συνέστησε να το πράξουν άμεσα.

Μιλώντας για το τραπέζι του Πάσχα είπε πως «καλό θα ήταν να γίνει με τα άτομα που διαβιούν στο ίδιο σπίτι. Δεν χρειάζεται να εξαντλήσουμε και το τελευταίο άτομο που δίνεται η δυνατότητα».

«Ο εγγονός που θα συναντήσει τη γιαγιά καλό θα είναι να τηρεί τις αποστάσεις» διευκρίνισε.

Παράλληλα, τόνισε πως όταν κάποιος είναι ασυμπτωματικός, μεταδίδει τον ιό, άρα «δεν χρειάζονται αγκαλιές και φιλιά» καθώς η ενδοοικογενειακή μετάδοση «τον τελευταίο καιρό είναι εμφανής».

Τέλος, συνέστησε εάν δύο οικογένειες θέλουν να κάνουν μαζί Πάσχα θα πρέπει να κάνουν αμφότερες self test προηγουμένως.

Τι είπε για τις μετακινήσεις του Πάσχα

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη εξήγησε σήμερα γιατί οι μετακινήσεις εκτός νομού επιτράπηκαν για μετά το Πάσχα και όχι κατά τη διάρκεια, τονίζοντας πως το σύστημα υγείας μικρότερων πόλεων ή χωριών δεν θα άντεχε νέα κρούσματα.

«Το σύστημα υγείας στις μικρότερες πόλεις και στα χωριά δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ενδεχόμενη μεταφορά του ιού στην επαρχία τις ημέρες του Πάσχα θα ασκούσε μεγάλη πίεση σε ένα πολύ αδύναμο σύστημα» δήλωσε συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, αυτή η σκέψη ήταν που προβλημάτισε την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και «γι’ αυτό δεν έχει επιτραπεί αυτή η μετακίνηση προς την επαρχία δηλαδή από νομό σε νομό», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι σε 15 μέρες που θα επιτραπεί, θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί και «θα έχουμε και τα self tests για έλεγχο της διασποράς του ιού και των μεταλλάξεων. Όπως είδατε χθες είχαμε και δεύτερο κρούσμα από την ινδική μετάλλαξη, γυναίκας που γύρισε από το Ντουμπάι. Ψάχνουμε το θέμα και των μεταλλάξεων για να δούμε πως θα πορευτούμε από εδώ και πέρα».

Στη συνέχεια τόνισε πως τα νοσοκομεία δίνουν ακόμη μεγάλες μάχες:

«Δεν είναι τραγικό να περιμένουμε για ένα Πάσχα προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Όπως βλέπετε στα νοσοκομεία δίνονται μεγάλες μάχες. Μπορεί χθες στη Γενική Εφημερία στο “Γεννηματάς” να είχαμε λιγότερες εισαγωγές συγκριτικά με τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα, όμως δεν παύει να είχαμε πάνω από 40 άτομα εισαγωγές με covid, να έχει πιεστεί το σύστημα και να είναι γεμάτα όλα τα κρεβάτια και οι ΜΕΘ. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή. Πολλοί λένε γιατί αφού εμβολιάστηκα να μην μπορώ να φύγω. Δεν είναι σωστό. Πρέπει να δούμε στο σύνολο το κομμάτι αυτό και όχι μεμονωμένα».

Επιδημίες

15.11.2025

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα! – Το Δημόσιο θα πληρώσει αποζημιώσεις!

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα, βάσει σχετικής απόφασης δικαστηρίου του Πειραιά. Το ελληνικό Δημόσιο καλείται να δώσει αποζημίωση στους συγγενείς μιας 60χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ειδικότερα, η 60χρονη εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Πειραιά με το εμβόλιο Vaxzevria της εταιρείας AstraZeneca κατά του Covid-19 […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

22.05.2026

Είσαι σε αυστηρή δίαιτα; Αυτά είναι τα γλυκά που μπορείς να καταναλώσεις άφοβα!

Μπορείς να τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου χωρίς φόβο

22.05.2026

H Kένυα αποχωρεί από τον ΠΟΥ: «Μέσα στο εμβόλιο του τετάνου έχει τοποθετηθεί ένας παράγοντας που προκαλεί στείρωση»

«Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη πια»

ΕΟΦ: Τέλος στη διάθεση ανθού κάνναβης στην Ελλάδα – Σε ισχύ το νέο πλαίσιο
22.05.2026

ΕΟΦ: Τέλος στη διάθεση ανθού κάνναβης στην Ελλάδα – Σε ισχύ το νέο πλαίσιο

Ασβαγκάντα: Η φυσική δύναμη που ανεβάζει τη διάθεση, μειώνει το άγχος και επαναφέρει την εσωτερική ισορροπία
22.05.2026

Ασβαγκάντα: Η φυσική δύναμη που ανεβάζει τη διάθεση, μειώνει το άγχος και επαναφέρει την εσωτερική ισορροπία

Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν φάρμακο που μπορεί να επεκτείνει το «παράθυρο» αποκατάστασης μετά από εγκεφαλικό
22.05.2026

Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν φάρμακο που μπορεί να επεκτείνει το «παράθυρο» αποκατάστασης μετά από εγκεφαλικό

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε το ελαιόλαδο κάτω από τον νεροχύτη
22.05.2026

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε το ελαιόλαδο κάτω από τον νεροχύτη

Αγρότισσα από το υστέρημά της έκανε δωρεά ασθενοφόρο στο ΕΣΥ
21.05.2026

Αγρότισσα από το υστέρημά της έκανε δωρεά ασθενοφόρο στο ΕΣΥ

Ειδικοί προειδοποιούν: «Γονείς πάρτε τώρα τα κινητά από τα παιδιά» – Γιατί μιλούν για την γενιά των «ζόμπι»
21.05.2026

Ειδικοί προειδοποιούν: «Γονείς πάρτε τώρα τα κινητά από τα παιδιά» – Γιατί μιλούν για την γενιά των «ζόμπι»

Επιβεβαιώθηκε η μηνιγγίτιδα στον μαθητή που νοσηλεύεται στο Ρίο
21.05.2026

Επιβεβαιώθηκε η μηνιγγίτιδα στον μαθητή που νοσηλεύεται στο Ρίο

Γιατί εμφανίζονται εύκολα μελανιές στο σώμα – Πότε πρέπει να σας ανησυχήσουν
21.05.2026

Γιατί εμφανίζονται εύκολα μελανιές στο σώμα – Πότε πρέπει να σας ανησυχήσουν