Επιδημίες

ΙΣΑ: Στα 16.364 ανέρχονται τα rapid tests που έχουν διενεργηθεί σε όλη την Αττική

Από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα
ΙΣΑ: Στα 16.364 ανέρχονται τα rapid tests που έχουν διενεργηθεί σε όλη την Αττική

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση τυχαιοποιημένης δειγματοληψίας για επιδημιολογικούς σκοπούς του κορωνοϊού SARS-CοV-2 με την διαδικασία των Rapidtest στην Περιφέρεια της Αττικής, που υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης», μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Ακολουθεί η δεύτερη φάση όπου τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής θα εστιάσουν σε πιο στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Ειδικότερα από τις αρχές Μαρτίου οπότε και ξεκίνησε η Δράση έως και σήμερα διενεργήθηκαν 16364 rapidtest σε περισσότερους από 26 Δήμους της Αττικής, ενώ στους 3656 ανήλθαν οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, από την Παρασκευή 2 Απριλίου έως και σήμερα 9 Απριλίου.

Μεταξύ των Δομών που πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, συμπεριλαμβάνονται και 22 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ στο πλαίσιο των ελέγχων πραγματοποιήθηκαν rapidtest σε όλες τις Δομές της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.

Στο διάστημα της Α’ Φάσης τα κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας επισκέφθηκαν τους Δήμους :Περάματος, Σαλαμίνας, Καισαριανής, Πειραιά, Παπάγου-Χολαργού, Περιστερίου, Κρωπίας, Νέας Σμύρνης, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Μεταμόρφωσης, Ωρωπού, Πετρούπολης, Ιωνίας, Ηρακλείου, Γλυφάδας, Αχαρνών, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ελευσίνας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Αυλώνα, Μάνδρας, Ραφήνας-Πικερμίου, Χαλανδρίο, Αθήνας, Αιγάλεω, Ασπροπύργου, Παιανίας, Παλαιού Φαλήρου, Μοσχάτου, Αργυρούπολης, Παλλήνης, Καλλιθέας, Μελισσίων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Έλεγχοι έγιναν, μεταξύ άλλων σε κοινωνικές δομές, σε ειδικά σχολεία και σε πολίτες με κινητικά προβλήματα.

Επισημαίνεται πως τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική.

Η συγκεκριμένη διαδικασία διασφαλίζει το αποτέλεσμα και δίνει την δυνατότητα ενημέρωσης της Εθνικής Πλατφόρμας του μητρώου COVID της  HΔIKA, αλλά και εντοπισμού της περιοχής και της πληθυσμιακής ομάδας, από την οποία προέρχεται, η συγκεκριμένη λοίμωξη.

Όλα τα αποτελέσματα καταγράφηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της συνεργασίας, με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας ΚΕΠΙΧ είναι η Χ. Γαλανοπούλου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης της Δράσης «Ιπποκράτης», ο  Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αφού ευχαρίστησε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στη Δράση, εξαίροντας την άοκνη προσπάθεια τους σε καθημερινή βάση, επισήμανε σχετικά:

«Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ελέγχων με rapidtest σε ένα ευρύτατο φάσμα περιοχών σε όλη την Αττική, με έμφαση αυτές που είναι στο «κόκκινο» και συνεχίζουμε με τη β’ φάση όπου τα κλιμάκια μας θα κινηθούν πιο στοχευμένα, με στόχο την αποτελεσματικότερη ιχνηλάτηση.

Στοχευμένα και μεθοδικά συνεχίζουμε να ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών, αξιοποιώντας το σημαντικό μας εργαλείο που λέγεται πρόληψη.

Η κοινωνική προσφορά, η δυνατότητα της συνδυασμένης πληροφόρησης από το τηλεφωνικό μας κέντρο 1110, της κλινικής εξέτασης και της αξιολόγησης των εξεταζόμενων, αλλά και της ενημερωτικής υποστήριξης με ειδικά φυλλάδια, αποτέλεσαν και αποτελούν τις προτεραιότητές μας, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο».

Αυριανές Δράσεις

10/04/21

Περιοχή του πεδίου Άρεως.

ΕΙΣΟΔΟΣ: συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Λεωφόρου Αλεξάνδρας 9

Οι έλεγχοι γίνονται από τις 9 το πρωί έως και τις 2.30 το μεσημέρι

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Επιδημίες

15.11.2025

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα! – Το Δημόσιο θα πληρώσει αποζημιώσεις!

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα, βάσει σχετικής απόφασης δικαστηρίου του Πειραιά. Το ελληνικό Δημόσιο καλείται να δώσει αποζημίωση στους συγγενείς μιας 60χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ειδικότερα, η 60χρονη εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Πειραιά με το εμβόλιο Vaxzevria της εταιρείας AstraZeneca κατά του Covid-19 […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

23.06.2026

Πώς η ενδυνάμωση μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος

Η προπόνηση με αντιστάσεις συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και εμφράγματος

23.06.2026

Η τεχνητή νοημοσύνη «έλυσε» 18 άλυτες ιατρικές υποθέσεις παιδιών με σπάνιες παθήσεις

Νέα μελέτη δείχνει ότι προηγμένα εργαλεία AI εντόπισαν γενετικές αιτίες ασθενειών που παρέμεναν αδιάγνωστες

Το μυστήριο της μακροζωίας: Τι κάνουν διαφορετικά οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια
23.06.2026

Το μυστήριο της μακροζωίας: Τι κάνουν διαφορετικά οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια

Στη New York Post οι λαγοκέφαλοι της Μεσογείου – Προειδοποιήσεις για επιθέσεις σε λουόμενους
23.06.2026

Στη New York Post οι λαγοκέφαλοι της Μεσογείου – Προειδοποιήσεις για επιθέσεις σε λουόμενους

ECDC: Νέα δεδομένα για Έμπολα, γρίπη των πτηνών και ιό του Δυτικού Νείλου
23.06.2026

ECDC: Νέα δεδομένα για Έμπολα, γρίπη των πτηνών και ιό του Δυτικού Νείλου

Κόκκινα εξογκώματα στο δέρμα: Οι αιτίες που κρύβονται πίσω από την εμφάνισή τους και πότε πρέπει να ανησυχήσετε
23.06.2026

Κόκκινα εξογκώματα στο δέρμα: Οι αιτίες που κρύβονται πίσω από την εμφάνισή τους και πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Το «αθώο» λάθος που κάνουμε όλοι στο σπίτι: Τι μεταφέρουν οι σόλες των παπουτσιών μας
23.06.2026

Το «αθώο» λάθος που κάνουμε όλοι στο σπίτι: Τι μεταφέρουν οι σόλες των παπουτσιών μας

Νέα μελέτη ανατρέπει τον κανόνα των «5 μερίδων»: Δεν αρκούν τα φρούτα και τα λαχανικά
23.06.2026

Νέα μελέτη ανατρέπει τον κανόνα των «5 μερίδων»: Δεν αρκούν τα φρούτα και τα λαχανικά

Αυστραλοί επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά κύτταρα του ανοσοποιητικού να καταστρέφουν ζωντανό καρκίνο (βίντεο)
23.06.2026

Αυστραλοί επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά κύτταρα του ανοσοποιητικού να καταστρέφουν ζωντανό καρκίνο (βίντεο)

Καρκίνος του εντέρου: Αυτά είναι τα πέντε σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
23.06.2026

Καρκίνος του εντέρου: Αυτά είναι τα πέντε σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε