Επιδημίες

ΙΣΑ: Στα 16.364 ανέρχονται τα rapid tests που έχουν διενεργηθεί σε όλη την Αττική

Από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα
ΙΣΑ: Στα 16.364 ανέρχονται τα rapid tests που έχουν διενεργηθεί σε όλη την Αττική

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση τυχαιοποιημένης δειγματοληψίας για επιδημιολογικούς σκοπούς του κορωνοϊού SARS-CοV-2 με την διαδικασία των Rapidtest στην Περιφέρεια της Αττικής, που υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης», μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Ακολουθεί η δεύτερη φάση όπου τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής θα εστιάσουν σε πιο στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Ειδικότερα από τις αρχές Μαρτίου οπότε και ξεκίνησε η Δράση έως και σήμερα διενεργήθηκαν 16364 rapidtest σε περισσότερους από 26 Δήμους της Αττικής, ενώ στους 3656 ανήλθαν οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, από την Παρασκευή 2 Απριλίου έως και σήμερα 9 Απριλίου.

Μεταξύ των Δομών που πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, συμπεριλαμβάνονται και 22 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ στο πλαίσιο των ελέγχων πραγματοποιήθηκαν rapidtest σε όλες τις Δομές της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.

Στο διάστημα της Α’ Φάσης τα κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας επισκέφθηκαν τους Δήμους :Περάματος, Σαλαμίνας, Καισαριανής, Πειραιά, Παπάγου-Χολαργού, Περιστερίου, Κρωπίας, Νέας Σμύρνης, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Μεταμόρφωσης, Ωρωπού, Πετρούπολης, Ιωνίας, Ηρακλείου, Γλυφάδας, Αχαρνών, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ελευσίνας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Αυλώνα, Μάνδρας, Ραφήνας-Πικερμίου, Χαλανδρίο, Αθήνας, Αιγάλεω, Ασπροπύργου, Παιανίας, Παλαιού Φαλήρου, Μοσχάτου, Αργυρούπολης, Παλλήνης, Καλλιθέας, Μελισσίων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Έλεγχοι έγιναν, μεταξύ άλλων σε κοινωνικές δομές, σε ειδικά σχολεία και σε πολίτες με κινητικά προβλήματα.

Επισημαίνεται πως τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική.

Η συγκεκριμένη διαδικασία διασφαλίζει το αποτέλεσμα και δίνει την δυνατότητα ενημέρωσης της Εθνικής Πλατφόρμας του μητρώου COVID της  HΔIKA, αλλά και εντοπισμού της περιοχής και της πληθυσμιακής ομάδας, από την οποία προέρχεται, η συγκεκριμένη λοίμωξη.

Όλα τα αποτελέσματα καταγράφηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της συνεργασίας, με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας ΚΕΠΙΧ είναι η Χ. Γαλανοπούλου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης της Δράσης «Ιπποκράτης», ο  Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αφού ευχαρίστησε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στη Δράση, εξαίροντας την άοκνη προσπάθεια τους σε καθημερινή βάση, επισήμανε σχετικά:

«Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ελέγχων με rapidtest σε ένα ευρύτατο φάσμα περιοχών σε όλη την Αττική, με έμφαση αυτές που είναι στο «κόκκινο» και συνεχίζουμε με τη β’ φάση όπου τα κλιμάκια μας θα κινηθούν πιο στοχευμένα, με στόχο την αποτελεσματικότερη ιχνηλάτηση.

Στοχευμένα και μεθοδικά συνεχίζουμε να ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών, αξιοποιώντας το σημαντικό μας εργαλείο που λέγεται πρόληψη.

Η κοινωνική προσφορά, η δυνατότητα της συνδυασμένης πληροφόρησης από το τηλεφωνικό μας κέντρο 1110, της κλινικής εξέτασης και της αξιολόγησης των εξεταζόμενων, αλλά και της ενημερωτικής υποστήριξης με ειδικά φυλλάδια, αποτέλεσαν και αποτελούν τις προτεραιότητές μας, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο».

Αυριανές Δράσεις

10/04/21

Περιοχή του πεδίου Άρεως.

ΕΙΣΟΔΟΣ: συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Λεωφόρου Αλεξάνδρας 9

Οι έλεγχοι γίνονται από τις 9 το πρωί έως και τις 2.30 το μεσημέρι

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Επιδημίες

15.11.2025

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα! – Το Δημόσιο θα πληρώσει αποζημιώσεις!

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα, βάσει σχετικής απόφασης δικαστηρίου του Πειραιά. Το ελληνικό Δημόσιο καλείται να δώσει αποζημίωση στους συγγενείς μιας 60χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ειδικότερα, η 60χρονη εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Πειραιά με το εμβόλιο Vaxzevria της εταιρείας AstraZeneca κατά του Covid-19 […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

17.06.2026

«Χάος» στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Έμεινε χωρίς ρεύμα για 2 ώρες εν μέσω γενικής εφημερίας

«Έγιναν ιατρικές πράξεις με φακούς κινητών» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

17.06.2026

Πώς τα μάτια «αποκαλύπτουν» τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ: Νέα μέθοδος με απλές φωτογραφίες του αμφιβληστροειδούς

Τι έδειξε νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Alzheimer's Disease»

Νέο σύστημα στα απογευματινά ιατρεία του ΕΣΥ: Υποχρεωτική η καταχώριση ραντεβού στην ΗΔΙΚΑ από 1η Ιουλίου
17.06.2026

Νέο σύστημα στα απογευματινά ιατρεία του ΕΣΥ: Υποχρεωτική η καταχώριση ραντεβού στην ΗΔΙΚΑ από 1η Ιουλίου

ΕΦΕΤ: Διευρύνεται η ανάκληση προϊόντων καπνιστής πέστροφας λόγω λιστέριας
17.06.2026

ΕΦΕΤ: Διευρύνεται η ανάκληση προϊόντων καπνιστής πέστροφας λόγω λιστέριας

104 νέα φάρμακα έλαβαν έγκριση από τον EMA το 2025 – Ποιες ασθένειες αφορούν
17.06.2026

104 νέα φάρμακα έλαβαν έγκριση από τον EMA το 2025 – Ποιες ασθένειες αφορούν

Λαβή Χάιμλιχ: Η απλή κίνηση που μπορεί να σώσει μια ζωή σε περίπτωση πνιγμού – Πώς να την κάνετε (βίντεο)
17.06.2026

Λαβή Χάιμλιχ: Η απλή κίνηση που μπορεί να σώσει μια ζωή σε περίπτωση πνιγμού – Πώς να την κάνετε (βίντεο)

Hetairos: Το «έξυπνο» σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που αναγνωρίζει καρκίνους εγκεφάλου μέσα σε λίγα λεπτά
17.06.2026

Hetairos: Το «έξυπνο» σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που αναγνωρίζει καρκίνους εγκεφάλου μέσα σε λίγα λεπτά

Νέα ελπίδα στη μάχη κατά του καρκίνου: Πώς το CRISPR μπορεί να σκοτώνει μόνο τα καρκινικά κύτταρα
17.06.2026

Νέα ελπίδα στη μάχη κατά του καρκίνου: Πώς το CRISPR μπορεί να σκοτώνει μόνο τα καρκινικά κύτταρα

”Beauty Roses”: Το νέο beauty brand παρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη
17.06.2026

”Beauty Roses”: Το νέο beauty brand παρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη

Ματθίλδη Μαγγίρα: Αποκάλυψε πως είχε σχέση με άντρα bisexual
16.06.2026

Ματθίλδη Μαγγίρα: Αποκάλυψε πως είχε σχέση με άντρα bisexual