Επιδημίες

3.586 κρούσματα και το 1/3 είχε εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις – Τι συμβαίνει;

3.586 κρούσματα και το 1/3 είχε εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις – Τι συμβαίνει;

Για ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα κάνουν λόγο οι πληροφορίες που διαρρέονται από τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες μιλάνε για  αριθμό των επιβεβαιωμενων μολύνσεων για σήμερα που αναμένεται να είναι πάνω από 3.500, ενώ πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, ανεβάζουν τον αριθμό ακόμη ψηλότερα- να «αγγίζει» δηλαδή τις 4.000.

Ο ΕΟΔΥ μέσω επίσημης τοποθέτησης γνωστοποίησε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3586 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 51.

Αλλά όπως δείχνουν περιπτώσεις σε άλλες υγειονομικές μονάδες το 1/3 των όσων είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις μπορούν να βρεθούν θετικοί-ασυμπτωματικοί στον κορωνοϊό που σημαίνει ότι πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μέτρο σύγκρισης ένα τέτοιο δεδομένο πλην…. της συνέχισης των περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους. 

Για του αριθμούς «προϊδέασε» νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά την επίσκεψή του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,  στον οποίο είπε ότι αναμένεται μεγαλη αύξηση.

Ο Π.Αρκουμανέας δήλωσε ότι «οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» και εκτίμησε ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων», προτρέποντας όλους να κάνουν υπομονή και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής που επιβάλλονται.

Τα μηνύματα που έστειλε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κατά τη συνάντηση με τον Ιερώνυμο μπορούν να ερμηνευτούν και ως προσπάθεια διατήρησης της «ειρήνης», καθώς οδεύουμε προς την Μεγάλη Εβδομάδα και κυβέρνηση-Εκκλησία θα πρέπει να βρουν μία «χρυσή» τομή για το πως θα γίνουν οι λειτουργείες. Να θυμίσουμε πως οι Εκκλησίες ήταν κλειστές για τα Θεοφάνεια. 

Να του πούμε όμως καλύτερα. Τα κρούσματα όχι απλά θα είναι αυξημένα αλλά στο άμεσο μέλλον αναμένονται να ανεβούν ακόμα περισσότερο καθώς όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί οι πολίτες κυκλοφορούν πιο ελεύθερα από την μία πλευρά, από την άλλη βέβαια αν προχωρήσει το πρόγραμμα του υπουργείου υγείας για διαμοιρασμό 10.000.000 τεστ την εβδομάδα θα μιλάμε για τεράστιους αριθμούς κρουσμάτων (όχι θανάτων βέβαια).

Άλλωστε νωπό είναι το παράδειγμα του Γενικού Νοσοκομείου “Μεταξά” όπου είχε ανακοινωθεί ότι το 1/3 των θετικών σε covid-19 είναι εμβολιασμένοι και με δεύτερη δόση. Απλά ο ιός μεταδίδεται ακόμα και αν κάποιος είναι εμβολιασμένος. Φορέας παραμένει.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει όσους δηλώνουν ότι είναι ψέμα ότι η ανοσία στον κορωνοϊό επιτυγχάνεται ακόμα και από την πρώτη δόση σε ποσοστό που αγγίζει ακόμα και το 95% όπως ισχυρίζονται και εταιρείες παραγωγής εμβολίων.

Αυτή η δήλωση του Θ.Κατσικάρου επαληθεύει αυτό που έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο pronews.gr, ότι υπάρχει ήδη μία χώρα που έχει εμβολιάσει περίπου το 70% του πληθυσμού και παρόλα αυτά οι πολίτες δεν έχουν πάρει σε καμία περίπτωση τη ζωή τους πίσω.

Και ενώ όλα αυτά είναι εις γνώση της κυβέρνησης ακόμα όλοι ερωτούν ποιος ο σκοπός της ασφυξίας της κοινωνίας με τις συνεχείς καραντίνες που έχουν διαλύσει την οικονομία (αν και ότι έχει απομείνει από αυτή θα μιλάμε για μετά το 2024/25!), κρατούν τον κόσμο μακριά από τις οικογενειές τους ενώ ακόμα και το Πάσχα πάλι φαίνεται ότι θέλουν να το περάσει ο πληθυσμός μόνος του!

Επιδημίες

15.11.2025

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα! – Το Δημόσιο θα πληρώσει αποζημιώσεις!

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα, βάσει σχετικής απόφασης δικαστηρίου του Πειραιά. Το ελληνικό Δημόσιο καλείται να δώσει αποζημίωση στους συγγενείς μιας 60χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ειδικότερα, η 60χρονη εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Πειραιά με το εμβόλιο Vaxzevria της εταιρείας AstraZeneca κατά του Covid-19 […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

06.05.2026

Influencer αποκαλύπτει τις αποτυχημένες ρινοπλαστικές – Δείχνει τα προβλήματα καρέ καρέ (φωτό)

Για μήνες υποβαλλόταν σε συνεχείς θεραπείες και ενέσεις

06.05.2026

Νέο κρούσμα χανταϊού: Άνδρας που είχε αποβιβαστεί από το κρουαζιερόπλοιο νοσηλεύεται στη Ζυρίχη

Το στέλεχος των Άνδεων του χανταϊού εντοπίστηκε σε κρούσματα στο MV Hondius

Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Εντοπίστηκε στέλεχος που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο!
06.05.2026

Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Εντοπίστηκε στέλεχος που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο!

Χαμηλό οξυγόνο αίμα: Οι αιτίες και οι τρόποι αντιμετώπισης
06.05.2026

Χαμηλό οξυγόνο αίμα: Οι αιτίες και οι τρόποι αντιμετώπισης

Οι ιοί που μεταδίδονται πιο εύκολα στα κρουαζιερόπλοια: Η περίπτωση του χανταϊού με τους τρεις νεκρούς
06.05.2026

Οι ιοί που μεταδίδονται πιο εύκολα στα κρουαζιερόπλοια: Η περίπτωση του χανταϊού με τους τρεις νεκρούς

Ο ύπνος με το φως αναμμένο μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και διαβήτη
06.05.2026

Ο ύπνος με το φως αναμμένο μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και διαβήτη

Nέα έρευνα δείχνει ότι η αυξημένη κατανάλωση αυγών μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης του Αλτσχάιμερ!
06.05.2026

Nέα έρευνα δείχνει ότι η αυξημένη κατανάλωση αυγών μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης του Αλτσχάιμερ!

Μπεατρίζ Φλαμίν: Η γυναίκα που έμεινε μέσα σε σπηλιά και στο απόλυτο σκοτάδι για 500 ημέρες!
06.05.2026

Μπεατρίζ Φλαμίν: Η γυναίκα που έμεινε μέσα σε σπηλιά και στο απόλυτο σκοτάδι για 500 ημέρες!

Στα Κανάρια Νησιά θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού και τους τρεις νεκρούς
06.05.2026

Στα Κανάρια Νησιά θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού και τους τρεις νεκρούς

Σε εφιάλτη εξελίσσεται ο χανταϊός: Τώρα ψάχνουν 80 επιβάτες αεροσκάφους που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα!
06.05.2026

Σε εφιάλτη εξελίσσεται ο χανταϊός: Τώρα ψάχνουν 80 επιβάτες αεροσκάφους που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα!