Επιδημίες

Επιτακτική η έμφαση στη θεραπεία και όχι μόνο στα εμβόλια για τον κορωνοϊό

Επιτακτική η έμφαση στη θεραπεία και όχι μόνο στα εμβόλια για τον κορωνοϊό

Η Ομάδα του Διεθνούς Συνδέσμου Ελληνισμού (International Hellenic Association – ΙΗΑ), τονίζει την αναγκαιότητα να δοθεί έμφαση στη θεραπεία όσων προσβάλλονται από τον κορωνοϊό, και η κυβέρνηση να μην περιμένει στάσιμη, το εμβόλιο.

Καυστική, απέναντι στην τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, με αλήθειες που συγκλονίζουν:

Κάθε ημέρα που περνάει χάνουμε δεκάδες συνανθρώπους μας από τον κορωνοϊό, μέλη της οικογένειάς μας, συγγενείς μας και φίλους, και αναρωτιόμαστε πότε θα έρθει η σειρά μας.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλλει αυστηρότατα προληπτικά μέτρα· ακολουθώντας αυτά τα μέτρα, οφείλουμε να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, τα παιδιά υπόκεινται σε πρωτοφανείς συνθήκες ζωής με βέβαιες τις σοβαρές και μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ψυχολογία τους, η οικονομία ασφυκτιά, επιχειρήσεις κλείνουν, κόποι ολόκληρης ζωής εξανεμίζονται, η ανεργία αυξάνεται, όνειρα γκρεμίζονται, και σύντομα το φαγητό θα λείπει από το τραπέζι πολλών οικογενειών.

Για ελπίδα μάς προσφέρεται το εμβόλιο που θα γίνει διαθέσιμο σύντομα, χωρίς ειλικρινή όμως πληροφόρηση για το ότι και αύριο ακόμη να το έχουμε, θα χρειαστούν μήνες μέχρι να βελτιωθεί η δραματική μας κατάσταση.

Ουδεμία πληροφόρηση δεν δίνεται στον λαό από την υπεύθυνη ομάδα ιατρών σχετικά με τα φάρμακα που χορηγούνται στους ασθενείς —και προφανώς δεν είναι αποτελεσματικά εφόσον η θνησιμότητα είναι μεγάλη— ούτε σχετικά με το αν γίνονται προσπάθειες ή εφαρμόζονται καινούργιες τακτικές ώστε να ξεκινάει η θεραπεία σε αρχικά στάδια της νόσου, πριν ακόμη ο ασθενής χρειαστεί να εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Επί πλέον, δεν δίνονται πληροφορίες στο κοινό σχετικά με τα καινούργια φάρμακα και την χρησιμοποίησή τους στην Ελλάδα.

Έως ότου να έρθει το εμβόλιο και να έχουμε θετικά αποτελέσματα από τη χρήση του, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει μεγαλύτερο βάρος στη διαθεσιμότητα και στην έγκαιρη χρήση φαρμάκων για την θεραπεία των προσβεβλημένων από τον κορωναϊό.

Έχουμε πληροφορηθεί πως τα μονοκλωνικά αντισώματα της Regeneron (casirivimab και imdevimab ) και της Eli Lilly (bamlanivimab) τα οποία, ως γνωστόν, έχουν εγκριθεί από τον Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA), χρησιμοποιούνται σε πολύ περιορισμένη κλίμακα στην Ελλάδα και μόνο στα πλαίσια κλινικών μελετών.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να επισπεύσει την εκτεταμένη χρήση τους στα αρχικά στάδια της νόσου όταν η θεραπεία αυτή είναι αποτελεσματική, προτού ακόμη οι ασθενείς χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο (αυτό έχει τονιστεί και από τον καθηγητή και διευθυντή εργαστηρίου κλινικής Φαρμακολογίας κύριο Δημήτρη Κούβελα https://www.youtube.com/watch?v=Hcx1qQ2E6r8).

 Ενέργειες που αποσκοπούν στην πιο αποτελεσματική και έγκαιρη θεραπεία, είναι κρισίμως αναγκαίες για να μειωθεί η θνησιμότητα, αλλά και για να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, ώστε να μην επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και να μην παραμερίζεται η ιατρική φροντίδα σε άτομα με άλλες σωματικές και ψυχικές ασθένειες.

Σημείωση: Ο Διεθνής Σύνδεσμος Ελληνισμού (International Hellenic Association-IHA www.professors-PhDs.com) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός φορέας με έδρα το Delaware των ΗΠΑ.

Τα μέλη του ΙΗΑ προέρχονται κυρίως από την πανεπιστημιακή κοινότητα, και είναι διάσπαρτα ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.

Εκτός των πανεπιστημιακών, μέλη του ΙΗΑ είναι πρώην πρέσβεις, στρατηγοί, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας.

Ο σκοπός του ΙΗΑ είναι να ενώσει ηλεκτρονικά τον Ελληνισμό και να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω επιτροπών για εθνικά και πολιτιστικά θέματα.

Επιδημίες

15.11.2025

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα! – Το Δημόσιο θα πληρώσει αποζημιώσεις!

Και με δικαστική «βούλα» τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν θανατηφόρα, βάσει σχετικής απόφασης δικαστηρίου του Πειραιά. Το ελληνικό Δημόσιο καλείται να δώσει αποζημίωση στους συγγενείς μιας 60χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ειδικότερα, η 60χρονη εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Πειραιά με το εμβόλιο Vaxzevria της εταιρείας AstraZeneca κατά του Covid-19 […]

25.08.2025

Δ.Παρασκευής για κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Τζια: «Πιθανό να οφείλεται σε κάποιον ιό»

«Οι κάτοικοι να είναι επιφυλακτικοί με τη χρήση του νερού»

Συναγερμός για δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Κέα – Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ
22.08.2025

Συναγερμός για δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Κέα – Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ

Ονδούρα: Υποχρεωτική ξανά η χρήση μάσκας για την COVID-19! – Ανησυχία στις ΗΠΑ από τα νέα κρούσματα
18.08.2025

Ονδούρα: Υποχρεωτική ξανά η χρήση μάσκας για την COVID-19! – Ανησυχία στις ΗΠΑ από τα νέα κρούσματα

Χολέρα στο Σουδάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί σε μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως
14.08.2025

Χολέρα στο Σουδάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί σε μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

08.04.2026

Τελικά τα ψηλά τακούνια παραμορφώνουν τα πόδια; – Ποια προβλήματα προκαλεί η μακροχρόνια χρήση τους

Η μετατόπιση του σωματικού βάρους προς το μπροστινό μέρος του ποδιού αυξάνει την πίεση στα δάχτυλα και στις αρθρώσεις

07.04.2026

Παρ’ολίγον βιασθείσα η Μαρία Κωνσταντάρου: «Με έριξε κάτω στο πάτωμα και πάλεψα» (βίντεο)

Η ηθοποιός αναφέρθηκε σε μια τρομακτική εμπειρία που βίωσε στο παρελθόν

Νηστεία Σαρακοστής και γαστρεντερίτιδα: Τι πρέπει να προσέχετε με τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή
07.04.2026

Νηστεία Σαρακοστής και γαστρεντερίτιδα: Τι πρέπει να προσέχετε με τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή

Δείτε ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες εξανθήματος κάτω από το στήθος – Πώς αντιμετωπίζεται
07.04.2026

Δείτε ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες εξανθήματος κάτω από το στήθος – Πώς αντιμετωπίζεται

Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για το πασχαλινό τραπέζι – Τι πρέπει να προσέξουμε
07.04.2026

Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για το πασχαλινό τραπέζι – Τι πρέπει να προσέξουμε

ΗΠΑ: Ερευνητές ανέπτυξαν οικονομικά προσιτή εξέταση αίματος που ανιχνεύει διάφορους καρκίνους και άλλες παθήσεις
07.04.2026

ΗΠΑ: Ερευνητές ανέπτυξαν οικονομικά προσιτή εξέταση αίματος που ανιχνεύει διάφορους καρκίνους και άλλες παθήσεις

Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα ενός «μίνι εγκεφαλικού» επεισοδίου
06.04.2026

Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα ενός «μίνι εγκεφαλικού» επεισοδίου

Νέα μελέτη: Oρισμένες θεραπείες κατά του καρκίνου μπορεί να οδηγήσουν μετέπειτα σε λευχαιμία
06.04.2026

Νέα μελέτη: Oρισμένες θεραπείες κατά του καρκίνου μπορεί να οδηγήσουν μετέπειτα σε λευχαιμία

Αυστραλία: 78 Σελίδες «σκοτάδι» – Λογόκριναν κάθε λέξη  για τις προβληματικές παρτίδες των εμβολίων Covid
06.04.2026

Αυστραλία: 78 Σελίδες «σκοτάδι» – Λογόκριναν κάθε λέξη για τις προβληματικές παρτίδες των εμβολίων Covid

Πώς οι νευρολογικές παθήσεις επηρεάζουν την όραση – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοηθούν
05.04.2026

Πώς οι νευρολογικές παθήσεις επηρεάζουν την όραση – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοηθούν