Δερματολογικά

Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου – Η λύση κρύβεται μπροστά σου

Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου –  Η λύση κρύβεται μπροστά σου

«Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η LEO Pharma Hellas υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας – ΕΔΑΕ.

Στόχος της εκστρατείας είναι να παροτρύνει τους ασθενείς με Ψωρίαση να απευθυνθούν στον Δερματολόγο τους, ώστε σε συνεργασία μαζί του να βρουν τη λύση που θα τους βοηθήσει να απελευθερωθούν από τα συμπτώματα της ψωρίασης.

Βασικό επικοινωνιακό όχημα της εκστρατείας είναι ένα spot διάρκειας 40’’ που
θα προβληθεί στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ως κοινωνικό μήνυμα με την έγκριση του Εθνικού Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Εμπνευσμένο από το παιδικό ομαδικό παιχνίδι «κρυφτό», ο πρωταγωνιστής απευθύνεται στους ασθενείς με ψωρίαση και τους ενθαρρύνει να παίξουν με τους κανόνες και να επιμείνουν προκειμένου να κερδίσουν το «παιχνίδι» με την ψωρίαση, καθώς η λύση κρύβεται μπροστά τους.

Η επικοινωνία με τον Δερματολόγο θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη νόσο με την κατάλληλη θεραπεία και να φωνάξουν “ΦτουΞελευθερία!”

Με στόχο τη διάδοση του μηνύματος σε όλη την Ελλάδα, η εκστρατεία θα
«ταξιδέψει» ψηφιακά στο Διαδίκτυο και τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη  σελίδα www.psoriasis.myderma.info/ftouxeleftheria, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την ψωρίαση, το ρόλο του Δερματολόγου που αποτελεί έγκυρη πηγή ενημέρωσης στην αντιμετώπιση της νόσου αλλά και να συμμετέχουν σε σύντομα quiz για την ψωρίαση και τον τρόπο που επηρεάζει τη ζωή τους.

Παράλληλα, τους προσφέρετε η δυνατότητα να αναζητήσουν τον Δερματολόγο στην περιοχή που τους εξυπηρετεί, με ένα απλό κλικ στο εικονίδιο «Βρες Δερματολόγο».

Επίσης, στη σελίδα https://psoriasis.myderma.info υπάρχουν διαθέσιμα
χρήσιμα εργαλεία, συμβουλές και ποικίλα θέματα που αφορούν την ψωρίαση
και την αντιμετώπισή της, καθώς και στο κανάλι της LEO Pharma στο

YouTube: https://www.youtube.com/leopharmagreece, στη σελίδα στο LEO Pharmaceutical Hellas S.A.

Ο Γενικός Διευθυντής της LEO Pharma Hellas κ. Νίκος Ραγκούσης αναφερόμενος στην εκστρατεία σημειώνει «η υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων όπως η εκστρατεία “Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου”, “αποτυπώνει την φιλοσοφία της LEO Pharma: Φροντίζουμε για τους ασθενείς με δερματικές παθήσεις και την ποιότητα ζωής τους καθώς αποτελούν για εμάς σημείο αναφοράς.

Στόχος μας είναι η υπεύθυνη ενημέρωσή τους ώστε να αναζητήσουν την θεραπευτική επιλογή που τους ταιριάζει και να την ακολουθήσουν ώστε να απελευθερωθούν από τους περιορισμούς που τους επιβάλει η νόσος.

Δεν «παίζουμε κρυφτό με το δέρμα» αλλά αναζητούμε την κατάλληλη λύση στον ειδικό για τις παθήσεις του δέρματος που δεν είναι άλλος, από τον Δερματολόγο».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, κ. Δημήτρης Ρηγόπουλος, αναφερόμενος στην ενημερωτική εκστρατεία
τόνισε:

«Πάνω από 125 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με αυτή την χρόνια δερματική πάθηση, η καθημερινότητά των οποίων επηρεάζεται όχι μόνο σωματικά, αλλά και κοινωνικά και ψυχολογικά.

Λόγω της πληθώρας πληροφορίων που υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι λογικό ο ασθενής με ψωρίαση να μπερδεύεται αλλά και να απογοητεύεται.

Στόχος μας είναι μέσω της ενημερωτικής εκστρατείας να παρακινήσουμε τους ασθενείς να αναζητήσουν την υποστήριξη και τις πληροφορίες που χρειάζονται από τον Δερματολόγο τους, ώστε μαζί να διαχειριστούν τη νόσο αποτελεσματικά και να ζήσουν μια ζωή χωρίς τους περιορισμούς».

Σχετικά με την ψωρίαση

Υπολογίζεται ότι 125 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με ψωρίαση, συμπεριλαμβανομένων 14 περίπου εκατομμυρίων Ευρωπαίων.

Πρόκειται για μια κοινή, χρόνια, φλεγμονώδη νόσο που προσβάλλει κυρίως το δέρμα.

Τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

-πάχυνση και απολέπιση του δέρματος,

-κνησμό και,

-ερύθημα (επιφανειακή ερυθρότητα του δέρματος).

Η ψωρίαση μπορεί να εξελιχθεί σε μια επώδυνη νόσο που προκαλεί σοβαρά
προβλήματα και κοινωνικό στίγμα, ενώ έχει σημαντικό κοινωνικό και ψυχολογικό
αντίκτυπο στη ζωή του ατόμου. 

Άτομα με ψωρίαση, ειδικά όσα εμφανίζουν πιο σοβαρά συμπτώματα, διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης άλλων σοβαρών συσχετιζόμενων νόσων,  όπως καρδιακά νοσήματα και μεταβολικά νοσήματα (συνδυασμός διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης και παχυσαρκίας).

Επιπλοκές ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη και άγχος, είναι επίσης πιο συχνές στα
άτομα με ψωρίαση.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι επιπτώσεις της ψωρίασης υποτιμώνται και ο Οργανισμός προτρέπει σε δράση για την καταπολέμηση του στίγματος και τη βελτίωση των θεραπειών.

Σκοπός της ΕΔΑΕ είναι η προώθηση της επιστήμης της Δερματολογίας και
Αφροδισιολογίας στους Έλληνες ιατρούς, διατηρώντας την άσκηση και επεκτείνοντας τη γνώση της Δερματολογίας, της Αφροδισιολογίας και σχετικών διαταραχών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.edae.gr

Σχετικά με τη LEO Pharma

Η LEO Pharma βοηθά τους ανθρώπους να αποκτήσουν υγιές δέρμα.

Η εταιρεία έχει ηγετική θέση στην κλινική δερματολογία με μια ισχυρή γραμμή παραγωγής ευρύ φάσμα θεραπειών και πρωτοποριακό πνεύμα.

Έχοντας ιδρυθεί το 1908 και τελώντας υπό την ιδιοκτησία του LEO Foundation, η LEO Pharma έχει αφιερώσει δεκαετίες έρευνας και ανάπτυξης για την προαγωγή της επιστήμης της δερματολογίας, θέτοντας νέα πρότυπα φροντίδας για άτομα με δερματικές παθήσεις.

Η LEO Pharma εδρεύει στη Δανία με μια παγκόσμια ομάδα 6.000 ανθρώπων, παρέχοντας υπηρεσίες σε 92 εκατομμύρια ασθενείς σε 130 χώρες.

Το 2020, η εταιρεία σημείωσε καθαρές πωλήσεις ύψους 10.133 εκατ. σε κορώνες Δανίας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.leo-pharma.com

Δερματολογικά

23.11.2023

Ρετινόλη: Με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι;

H ρετινόλη, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να χρησιμοποιούν για την περιποίηση της επιδερμίδας τους. Ωστόσο με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι; Γνωστή και ως βιταμίνη Α, αυτό που κάνει τη ρετινόλη τόσο σπουδαία είναι ότι προάγει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του […]

01.08.2023

Με αυτούς τους 5 απλούς τρόπους θα ανακουφιστείτε από τη φαγούρα

Η φαγούρα είναι το ενοχλητικό αίσθημα που προέρχεται από τον ερεθισμό υποκατηγορίας νευρικών ινών του δέρματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις η φαγούρα μπορεί να είναι αποτέλεσμα δερματικής πάθησης (εξάνθημα, ψωρίαση, δερματίτιδα), ή και να συνδέεται με ένα πιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως είναι η αλλεργική αντίδραση σε ορισμένες τροφές. Δείτε 5 απλούς τρόπους για να ανακουφιστείτε […]

Τα πιο συνηθισμένα σημάδια που δείχνουν ότι η ενυδατική σου κρέμα δε λειτουργεί σωστά
01.08.2023

Τα πιο συνηθισμένα σημάδια που δείχνουν ότι η ενυδατική σου κρέμα δε λειτουργεί σωστά

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι καρδιακοί παλμοί μας είναι φυσιολογικοί ή κάτι δεν πάει καλά; «Αν κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στο Ίντερνετ, θα βρείτε αρκετές πηγές που αναφέρουν ότι οι φυσιολογικοί παλμοί για τους ενήλικες κυμαίνονται μεταξύ 60 και 100 το λεπτό», αναφέρει ηλεκτροφυσιολόγος από το Τμήμα Καρδιαγγειακής Ιατρικής της Cleveland Clinic, στο Οχάιο. Στα […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό
22.02.2024

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου
20.02.2024

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ
20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ