Δερματολογικά

Δερματολόγος Χρύσα Ζησίμου-Πολιτοπούλου: Η επιστήμη της δερματολογίας στην υπηρεσία της ομορφιάς

Δερματολόγος Χρύσα Ζησίμου-Πολιτοπούλου: Η επιστήμη της δερματολογίας στην υπηρεσία της ομορφιάς

Πλαστικός χειρουργός ή δερματολόγος ειδικευμένος σε επεμβατικές μεθόδους «τελειοποίησης» της εμφάνισης; Οι δύο ιατρικές σχολές συγκρούονται ή αλληλοσυμπληρώνονται;

«Εξαρτάται από το είδος της επέμβασης» λέει η δερματολόγος Χρύσα Ζησίμου – Πολιτοπούλου, η οποία έχει κάνει «σχολή» με τις ελαφρά επεμβατικές θεραπείες προσώπου, εκτός από το γεγονός ότι θεωρείται «κορυφή» στην αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων όπως η ψωρίαση.

Και συνεχίζει «Εκτιμώ ότι υπάρχουν κάποιες επεμβατικές θεραπείες, όπου οι δερματολόγοι διατυπώνουν προτάσεις βελτίωσης της εμφάνισης αντίστοιχες με αυτές των πλαστικών χειρουργών, έχοντας βέβαια, λάβει ειδικές πιστοποιήσεις σε αυτές».

Η ίδια θεωρείται σήμερα καινοτόμος σε θεραπείες προσώπου και διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στου Ζωγράφου και στη Λαμία.

Η ίδια προτιμά την προσωπική επαφή με τους ενδιαφερόμενους και αν έχετε συνηθίσει στις μεγάλες αναμονές και στις αμέτρητες γραμματείς των μεγαλογιατρών της πλαστικής χειρουργικής, στο ιατρείο της θα έρθετε αντιμέτωποι με μια ευχάριστη έκπληξη: Πολλοί αναμένουν τα «μαγικά» της χέρια, αλλά δεν περιμένουν παρά ελάχιστα.

Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Δερματολογία στο Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων «Ανδρέας Συγγρός».

Είναι, επίσης, υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία στην Κλινική και Αισθητική Δερματολογία και στις Εφαρμογές Laser, στην Πανεπιστημιακή Κλινική Denver Colorado Hospital.

Η γιατρός είναι Επιστημονική συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός» και διαθέτει έντονη συγγραφική δραστηριότητα με μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, της European Academy of Dermatology Venereology, καθώς και της American Academy of Dermatology Venereology.

Το 2013 ξεκίνησε διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα έχει έντονη συγγραφική δραστηριότητα με μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εκτός από τις επεμβατικές θεραπείες προσώπου, ειδικεύεται στην δερματολογική ιατρική σε παθήσεις όπως η ψωρίαση, η αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων, η παιδοδερματολογία, η ακμή μέχρι και για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης σχετικά με το κακόηθες μελάνωμα κλπ.

Επισημαίνει τη σημασία της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση των δερματολογικών παθήσεων όπως είναι η ψωρίαση.

Πρόκειται για μία εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ εφαρμογή, η οποία διαθέτει πληθώρα καινοτόμων χαρακτηριστικών που επιτρέπουν στον χρήστη να:

  • -Παρακολουθεί τα συμπτώματά του και να δημιουργεί ένα ημερολόγιο φωτογραφιών (αρχειακό υλικό)
  • -Εντοπίζει τους παράγοντες έξαρσης
  • -Καταχωρεί την πορεία της θεραπείας
  • -Συγκρίνει ανώνυμα τα αποτελέσματα του χρήστη με τα αποτελέσματα άλλων αντίστοιχων χρηστών της εφαρμογής στην Ελλάδα
  • -Δημιουργεί αναφορές για ιδία χρήση

Πάνω από 140 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από την χρόνια αυτή πάθηση του δέρματος.

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι επιβλαβή για πολλούς πάσχοντες, προκαλώντας ορατές και επώδυνες δερματικές βλάβες που δημιουργούν φαγούρα, αιμορραγία ακόμα και κάψιμο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ψυχολογικές συνέπειες, όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος και κατάθλιψη.

Απόρροια της κατάστασης αυτής, είναι ότι οι ασθενείς αισθάνονται συχνά ευάλωτοι αντιμετωπίζοντας πολλές φορές με σκεπτικισμό την ενδεδειγμένη γι’ αυτούς αγωγή.

Παράλληλα, σχεδόν το ένα τρίτο, ισχυρίζεται ότι δεν έχουν την επιθυμητή σχέση με το γιατρό τους, επιζητώντας περισσότερη βοήθεια προκειμένου να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη θεραπεία τους.

Η εφαρμογή «MyPso» είναι απλή και λειτουργική στη χρήση, επιτρέποντας σε όλους τους ανθρώπους με ψωρίαση να παρακολουθούν την πρόοδό τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι χρήστες της νέας εφαρμογής «MyPso» μπορούν να συγκρίνουν τα αποτελέσματά τους ανώνυμα με τα αποτελέσματα άλλων χρηστών, γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση μιας «κοινότητας», από όπου οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται και να εντοπίζουν κοινές εμπειρίες.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα από την γιατρό για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει στο ιατρείο της στην Αθήνα αλλά και νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» όπου παραμένει ως ειδικευμένη Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στην Πανεπιστημιακή Κλινική από τη θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη, συμμετέχοντας παράλληλα ως ερευνήτρια σε πλήθος μελετών του νοσοκομείου.

Το ιατρείο της είναι στην λεωφόρο Παπάγου 50, στου Ζωγράφου, ενώ κάποιες ημέρες την εβδομάδα βρίσκεται και στο δεύτερο ιατρείο της στην Λαμία. Τηλέφωνο697 510 5858

Δερματολογικά

19.11.2025

Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί κάποιοι άνθρωποι ιδρώνουν υπερβολικά;

Δείτε τρόπους για να το αντιμετωπίσετε

15.11.2025

Εξάνθημα πίσω από το αυτί: Αυτές είναι όλες οι πιθανές αιτίες

Κάποιες καταστάσεις, όπως η δερματίτιδα εξ επαφής, δεν είναι ανησυχητικές, ενώ άλλες, όπως η ερυθρά, απαιτούν προσοχή

Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες των χεριών;
10.11.2025

Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες των χεριών;

Όσα δεν σου είπαν ποτέ για τις αιμορροΐδες και πώς αντιμετωπίζονται
03.10.2025

Όσα δεν σου είπαν ποτέ για τις αιμορροΐδες και πώς αντιμετωπίζονται

Πείτε «αντίο» στη φλεβίτιδα και τους κιρσούς στα πόδια με αυτά τα φυσικά συστατικά
29.08.2025

Πείτε «αντίο» στη φλεβίτιδα και τους κιρσούς στα πόδια με αυτά τα φυσικά συστατικά

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Υγεία
2

Το τρόφιμο που θωρακίζει «αθόρυβα» τα οστά σε κάθε ηλικία… δεν είναι το γάλα!

Kαρδιά
3

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

25.04.2026

Καρκίνος του πνεύμονα: Αυξάνουν τον κίνδυνο τα φρούτα και τα λαχανικά;

Πώς προστατευόμαστε από τα φυτοφάρμακα

25.04.2026

«Ενέσιμα πεπτίδια»: Η νέα μόδα ευεξίας που κατακλύζει το TikTok

Οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και η απειλή του καρκίνου

Αυτές είναι οι αγαπημένες τροφές των Αρχαίων Ελλήνων – Μάθετε το μυστικό για σώμα – άγαλμα
25.04.2026

Αυτές είναι οι αγαπημένες τροφές των Αρχαίων Ελλήνων – Μάθετε το μυστικό για σώμα – άγαλμα

Έρπης ζωστήρας: Δείτε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πώς εκδηλώνεται
25.04.2026

Έρπης ζωστήρας: Δείτε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πώς εκδηλώνεται

Ρώσοι επιστήμονες μετά το εμβόλιο κατά του καρκίνου αναπτύσσουν τώρα το εμβόλιο κατά της γήρανσης!
25.04.2026

Ρώσοι επιστήμονες μετά το εμβόλιο κατά του καρκίνου αναπτύσσουν τώρα το εμβόλιο κατά της γήρανσης!

Η απλή μέτρηση που μπορεί να προβλέψει καλύτερα τον κίνδυνο υπέρτασης – Τι διαπίστωσε νέα έρευνα
25.04.2026

Η απλή μέτρηση που μπορεί να προβλέψει καλύτερα τον κίνδυνο υπέρτασης – Τι διαπίστωσε νέα έρευνα

Δουλειά γραφείου: Πώς λειτουργεί ο κανόνας των 45 λεπτών – Οι κινήσεις που πρέπει να κάνετε αν κάθεστε πολλές ώρες
25.04.2026

Δουλειά γραφείου: Πώς λειτουργεί ο κανόνας των 45 λεπτών – Οι κινήσεις που πρέπει να κάνετε αν κάθεστε πολλές ώρες

Νέα έρευνα: Η τακτική λήψη ασπιρίνης μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
25.04.2026

Νέα έρευνα: Η τακτική λήψη ασπιρίνης μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Ο ΕΟΦ ανακαλεί πέντε σκευάσματα ινσουλίνης από γνωστή φαρμακευτική εταιρεία: Δείτε ποια είναι
25.04.2026

Ο ΕΟΦ ανακαλεί πέντε σκευάσματα ινσουλίνης από γνωστή φαρμακευτική εταιρεία: Δείτε ποια είναι

Σοκ από τα επίσημα στοιχεία: Ραγδαία αύξηση των περιστατικών καρκίνου  μετά τα εμβόλια για τον COVID-19
24.04.2026

Σοκ από τα επίσημα στοιχεία: Ραγδαία αύξηση των περιστατικών καρκίνου μετά τα εμβόλια για τον COVID-19