Δερματολογικά

Ποιό είναι το φρούτο που προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία;

Ποιό είναι το φρούτο που προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία;

Οι πολυφαινόλες αποτελούν μία κατηγορία οργανικών χημικών ουσιών, οι οποίες βρίσκονται στα φυτά και τα προστατεύουν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και οι μικροβιακές μολύνσεις, ενισχύοντας έτσι τη φυσική τους άμυνα.

Όταν οι πολυφαινόλες εισέλθουν στον οργανισμό μας παρουσιάζουν ενεργό και ωφέλιμη βιολογική δράση.

Σύμφωνα με νεότερα επιστημονικά ευρήματα, οι πολυφαινόλες που περιέχουν τα σταφύλια και άλλα φρούτα και λαχανικά, μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία από τις επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας στην επιδερμίδα σε υγιείς ενήλικες.

Η έρευνα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα σε 19 υγιείς ενήλικες οι οποίοι κατανάλωσαν σταφύλια επί 14 ημέρες, έδειξε ότι αυξήθηκε κατά 74,8% η φυσική προστασία της επιδερμίδας.

Είναι η πρώτη έρευνα που επιβεβαιώνει τη φωτοπροστατευτική επίδραση της κατανάλωσης σταφυλιών στην ανθρώπινη αντίδραση στο ηλιακό έγκαυμα.

Η κατανάλωση σταφυλιών μπορεί επίσης να μειώσει την παραγωγή πρωτεϊνών από τον οργανισμό που προάγουν τη φλεγμονή.

Ο ερευνητής Allen Oak δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η κατανάλωση σταφυλιών έχει ωφέλιμη επίδραση σε υγιείς ενήλικες, όπως η καταστολή της φλεγμονής και η αποκατάσταση της βλάβης στο DNA.

Εκτός από την κατανάλωση της σκόνης σταφυλιών, η έρευνα έδειξε επίσης ότι η τοπική εφαρμογή εκχυλίσματος από κουκούτσια σταφυλιού μπορεί να μειώσει την έκταση του εγκαύματος.

Τα σταφύλια μπορεί ενδεχομένως να βοηθούν και στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, αν και χρειάζονται περισσότερες έρευνες.

Oι ερευνητές αναφέρουν ότι τα σταφύλια δρουν ως «φαγώσιμο αντηλιακό», προσφέροντας επιπλέον προστασία από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Academy of Dermatology.

Δερματολογικά

23.11.2023

Ρετινόλη: Με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι;

H ρετινόλη, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να χρησιμοποιούν για την περιποίηση της επιδερμίδας τους. Ωστόσο με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι; Γνωστή και ως βιταμίνη Α, αυτό που κάνει τη ρετινόλη τόσο σπουδαία είναι ότι προάγει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού