Υπό επιτήρηση βρίσκονται μέχρι στιγμής 25 άτομα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, εξαιτίας του αιμορραγικού πυρετού.
Υπενθυμίζεται ότι η 54χρονη γιατρός που κόλλησε (μέσω τσιμπουριού) από τον 72χρονο εκλιπόντα κτηνοτρόφο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η γιατρός νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ σε επιτήρηση έχουν μπει και οι υπόλοιποι υγειονομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, καθώς και η οικογένεια του κτηνοτρόφου.
Από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και την οικογένεια του κτηνοτρόφου έχουν ληφθεί δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα. Δείγματα έχουν ληφθεί και από 15 τσιμπούρια.
Ο 72χρονος είναι ο δεύτερος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του στη χώρα μας από αιμορραγικό πυρετό, ενώ ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε το 2008.