Πλαστική Χειρουργική

Υγρό face lifting

Υγρό face lifting

Για να είναι επιτυχημένη μια μη επεμβατική μέθοδος αναζωογόνησης προσώπου θα πρέπει να απευθύνεται σε όλα τα αίτια που κάνουν ένα πρόπωπο να δείχνει έντονα τα σημάδια του χρόνου, δηλαδή να αποκαθιστά τη χαλάρωση των ιστών, τη μείωση του όγκου του λίπους και του οστέινου σκελετού και την επιφάνεια του δέρματος.

Το υγρό facelift αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό μη επεμβατικών – ή ελάχιστα επεμβατικών – τεχνικών που δρουν στοχευμένα σε καθένα από τα παραπάνω προβλήματα. Πραγματοποιείται στο ιατρείο σε μία και μόνη συνεδρία με τοπική αναισθησία σε μορφή κρέμας ή διαλύματος , με μοναδική προϋπόθεση την απουσία ιστορικού αλλεργιών και την αποφυγή λήψη ασπιρίνης – αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Η μέθοδος ξεκινά με την αποκατάσταση των χαλαρών ιστών που συνήθως συγκεντρώνονται γύρω από τα πλάγια του στόματος και καταστρέφουν το περίγραμμα του προσώπου καθώς και με ανόρθωση του λίπους του μέσου τριτημορίου. Η διαδικασία ονομάζεται Silhouette soft και περιλαμβάνει τοποθέτηση διαδερμικά βραδέως απορροφήσιμων ραμμάτων πολυγαλακτικού οξέος με διάρκεια 12-18 μήνες. Στη συνέχεια ακολουθεί η αποκατάσταση του χαμένου όγκου σε τμήματα του προσώπου που πραγματικά το έχουν ανάγκη : ξεκινά από τα ζυγωματικά και καταλήγει στις περιστοματικές ρυτίδες, τα χείλη,το tear trough στην περιοχή κάτω από τα μάτια, την περιοχή δίπλα στο πηγούνι, τους κροτάφους και το μεσόφρυο. Όσον αφορά τα υλικά πλήρωσης (τα γνωστά fillers) υπάρχουν οι εξής επιλογές:

–  Υαλουρονικό. Χρησιμοποιείται μεγάλης  πυκνότητας διασταυρωμένο υαλουρονικό οξύ ώστε να προσφέρει μέγιστο και άμεσο αποτέλεσμα με διάρκεια ενός έτους.

– Υδροξυαπατίτης (radiesse). Προσφέρει πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα λόγω της εναπόθεσης κολλαγόνου με τον καιρό επάνω στα μικροσφαιρίδια και χρησιμοποιείται για αύξηση ζυγωματικών – γενείου.

–  Πολυγαλακτικό (sculptra).  Εφαρμόζεται σε μορφή διαλύματος το οποίο απορροφάται σταδιακά και δίνει τη θέση του σε κολλαγόνο που προσκολλάται γύρω του. Είναι το μοναδικό υλικό που απαιτεί 2-3 εφαρμογές με το πλεονέκτημα ότι η αλλαγή δεν γίνεται άμεσα αντιληπτή από το κοινωνικό περιβάλλον αλλά συμβαίνει φυσικά εντός τριμήνου.

–  Λίπος. Σε περιπτώσεις που ο όγκος προς αποκατάσταση είναι μεγάλος, η μικρολιπομεταφορά αποτελεί την ιδανική λύση: με τοπική αναισθησία λαμβάνονται 20-40 cc λίπους από την κοιλιά, τους μηρούς ή τα γόνατα και με μικροκάνουλες τοποθετούνται με ακρίβεια χιλιοστού στο πρόσωπο ,πάντα σε καθιστή θέση. Αν και το οίδημα μετά την εφαρμογή είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, η διάρκεια και η φυσικότητα του αποτελέσματος αποζημιώνει : τα βλαστοκύτταρα του λίπους αναζωογονούν το υπερκείμενο δέρμα που εμφανίζει πρωτόγνωρη λάμψη ακόμα και 1 χρόνο  μετά.

Σειρά έχει το χημικό lifting, οπότε με τη χρήση του botox επιπεδώνονται οι οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου, οι κατακόρυφες του μεσοφρύου, το «πόδι της χήνας» ,ανυψώνονται τα πεσμένα φρύδια και οι γωνίες του στόματος και αποκαθίστανται οι χαλαρές λωρίδες του μυώδους πλατύσματος στο λαιμό για 3-4 μήνες. Τέλος, βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος , κυρίως με τη χρήση του νέου RF microneedling,του χημικού peeling ή της μεσοθεραπείας με PRP.

Κλειδί στη διαδικασία είναι να τηρηθεί η σειρά των εφαρμογών που αναφέραμε. Οποιαδήποτε τροποποίηση ή μετατροπή οδηγεί σε ακρότητες: αν για παράδειγμα ,προσπαθήσουμε να ανορθώσουμε ένα πρόσωπο ή να εξαφανίσουμε τις ρυτίδες του απλά γεμίζοντας το, τότε προκύπτουν οι δυσμορφίες που όλοι αναγνωρίζουμε δίπλα μας, γνωστές ως “fillers face”.

Γιώργος Ρέμπελος, Πλαστικός Χειρουργός

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

14.05.2024

LONARID/LONALGAL: Εκτός λίστας αποζημιώσεων τα δύο παυσίπονα – Από την τσέπη των καρκινοπαθών οι συνταγές

Για άλλη μία φορά οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους συνταγές φαρμάκων, καθώς δύο δημοφιλή παυσίπονα αποσύρθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα φάρμακα LONARID-N και LONALGAL, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση ισχυρών πόνων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασθενείς με καρκίνο. […]

14.05.2024

Τέσσερις εβδομάδες αρκούν: Οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να «αλλάξεις» το σώμα σου (βίντεο)

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν αποτελεσματικές ασκήσεις προκειμένου να «αλλάξουν» το σώμα τους. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, εφαρμόζοντας ένα στοχευμένο πρόγραμμα. Αρκεί να δείξετε την απαραίτητη προσήλωση. Το πρόγραμμα που ακολουθεί περιλαμβάνει ασκήσεις που εστιάζουν στις κύριες μυϊκές […]

Νέα μελέτη: Οι ώρες που τρώμε επηρεάζουν το πόσο υγιή μεγαλώνουμε
13.05.2024

Νέα μελέτη: Οι ώρες που τρώμε επηρεάζουν το πόσο υγιή μεγαλώνουμε

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;
13.05.2024

O καρκίνος συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους;

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες
13.05.2024

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες

ΗΠΑ: Κατέληξε ο πρώτος ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο
12.05.2024

ΗΠΑ: Κατέληξε ο πρώτος ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18
01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά
01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο
01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά
30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά